Хапки с грозде и козе сирене

Опитайте ги в компанията на добре охладено бяло вино. Ще изненадате гостите си с комбинацията от вкус и елегантно поднасяне

Диана Шингарова 27 September 2017

Ной пръв засадил лози и започнал да използва гроздето, това четем в книгата „Голям кулинарен речник“ на Александър Дюма. Ричард Лъвското сърце пък издал следния паметен едикт: „Кражбата дори на една чепка грозде от чуждо лозе се наказва с глоба от 5 су и отрязване на едното ухо“. През 1175 г. явно хубавият есенен плод е бил доста ценен. Ето как бързо и лесно да превърнете гроздето във вкусно предястие.

Необходими продукти: грозде (бяло или червено), 200 г козе сирене, 2 с.л. липов мед, 50 г сурови лешници, 50 г суров шамфъстък.

Начин на приготвяне: Оставете козето сирене да омекне на стайна температура и намачкайте с вилица. Измийте гроздето и подсушете добре зрънцата, в блендер смесете лешниците и шамфъстъка, с няколко завъртания на режещия нож ще имате перфектните „трохи“ за овалване. Вземете малко сирене и увийте в него едно зрънце грозде, оваляйте го в дланите си да получите перфектно топче. Потопете в меда и оваляйте в лешник и шамфъстък. Приберете задължително в хладилник и преди да поднесете, разрежете всяко топче с остър нож, за да разкриете цвета на гроздето отвътре.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

Снимка: Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР