Календар: септември
Дизайн, уелнес, храна – какво ново съпътства седмиците на модата в Лондон, Милано и Париж
Елка Влаховска 16 September 2017
Модата не съществува само при дрехите. Модата е в небето, на улицата, в идеите и начина на живот, и всичко, което се случва. Коко Шанел
В Лондон като във фермата
Ако се озовете в английската столица по време на Седмицата на модата (15–19 септември), може да опитате най-вкусната и честна фермерска храна, приготвяна в новооткритото заведение Apres Food Co. В атмосферата на френско бистро ще ви поднесат порция месни деликатеси или фритата за небрежен лънч. Палачинките и кейковете се правят от безглутеново брашно, по което англичаните са полудели, подслаждат се с кокосова захар (ниска на фруктоза) и се овкусяват с козе масло. Твърдят, че придавало богат вкус, а ние сме длъжни да опитаме, нали? www.apresfood.com
Здравословно с Dsquared2
След като превърнаха бара с басейн и ресторанта на покрива на ул. Ceresio 7 в сензация, сега най-известните близнаци в света на модата Дийн и Дан Кейтън (Dsquared2) приканват да се обърнем към здравословната страна на живота. За онези, които искат да съчетаят Седмицата на модата в Милано (20–26 септември) със спорт или спа, току-що отвори врати Ceresio 7 Gym&Spa. Залата за тренировки е с уреди на Technogym, световен лидер в уелнес оборудването, и с персонални треньори. В елитния комплекс има закрит басейн, турска баня, финландска сауна и кабини за масаж и терапии. Един стилен спа оазис в сърцето на Милано. www.ceresio7gym-spa.com
На Пигал като у дома
На площад Пигал в Париж през лятото се появи ново място, част от веригата Big Mamma, която се слави с приготвена по домашному храна от свежи сезонни продукти. Новото заведение, което е окупирало четирите етажа на закачливо боядисана в розово сграда, се нарича, естествено, Pink Mamma. Освен прясна паста в безброй разновидности, екзотични фрешове и свежи коктейли, „майката“ на добрата храна се завръща и към традицията на домашните ястия с качествено месо. www.bigmammagroup.com