Запечатано с целувка
Мануела Панайотова 11 June 2017
Днешното предложение е още един начин да се насладим на свежия и опияняващ аромат на бъзови цветчета. Откраднах си от бялата им магия и я „запечатах“ в... целувки. Нежни, изящни като млада пролет, те се топят в устата и предизвикват експлозия от аромат на цветя.

Как ги направих: Разбих белтъците с кристална захар, докато станаха лъскави и плътни. Пресях пудра захар, смесих внимателно с помощта на шпатула и добавих цветя от бъз.
Загрях фурната на 110 С. Покрих две тави с хартия за печене и насипах с малка лъжичка от белтъчната смес. Изпекох за около един час, докато изсъхнат от външната страна.
Изключих фурната, открехнах вратата и ги оставих да се охладят.