Стрес ли? НЕ!!!

Нов режим за ново тяло и едно прекрасно лято

Александра Рамирез 22 May 2017

Снимка: Светослав Караджов

Пролетно-майско е вече, почти лятно, гледам с все по-голяма надежда през прозореца, към слънцето и небето. Ваканция, къде си? Стресиращо е да се занимаваш с толкова много задачи едновременно и все да не ти остава време за теб. Реших обаче, че това лято ще бъда в най-добрата си форма, защото ме чака една много дълга и заслужена почивка на средиземноморския бряг. И ето какво предприех:

- Натовареното ми ежедневие беше голяма пречка за стремежа ми да хапвам по-здравословно, но с малко дисциплина, всичко е възможно. Не яжте на крак каквото ви попадне, винаги може да се намери време за качествена, вкусна и здравословна храна.

- Тъй като работя доста на компютър имам хронична болка в раменете. Оказа се, че единствено йогата ме спасява и заложих активно на нея.

- Сутрин обикновено пропусках закуската, но се научих да ставам малко по-рано, за да ми остане време след сутрешното разтягане на слънце.

- Следва кратка медитация, за да вкарам в ред мислите и плановете си. Тя ми помага да бъда по-концентрирана със задачите, а правилното хранене се грижи за добрия ми тонус.

Усещам, че все пак баланс има и той се намира някъде в центъра на хаоса.
Искаше ми се да включа и някаква хранителна добавка, но да бъде възможно най-натурална. Тъй като имам много суха и чувствителна кожа, умората твърде бързо започва да й личи. Бях чувала за многостранните ползи от алое вера и реших, че точно то е липсващата частица от новия ми режим. Чистият сок от месестата част е страшно полезен и го добавям в прясно изцеден сок или освежаваща вода с лед и късчета мента.

Сокът от алое вера има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства, които укрепват имунната система, но и защитава клетките от оксидативния стрес и подобрява храносмилането. А най-важната му полза, която търся, е, че поддържа кожата здрава като способства естественото генериране на колаген. Освен това влияе много добре на подвижността на мускулите и ставите, особено, когато има болки. Избрах си Savio най-малкото, защото се произвежда тук на континента, по-точно в Южна Италия, с много по-качествено отношение към производството. Не знаех това преди, но единствено вътрешната месеста част е годна за консумация, а повечето производители масово берат и смилат всичко заедно. Решението ми да заложа на алоето се оказа правилно - кожата ми е осезаемо по-еластична. А освен това значително намаля острата болка в раменете и врата, което дължа както на йогата, така и на Savio.

С новия режим стресовите ситуации вече не ме паникьосват толкова, нито пък крайните срокове. Можело значи!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР