Богинята в мен

Парфюмеристи представят своето видение – разкошен шлейф, изтъкан от цветя и подправки, който кара мъжете да възкликнат: „Боже мой, каква жена!“

Свобoда Сидерова 16 January 2017

Кандис Суейнпоъл в рекламата на Dahlia Divin Le Nectаr de Parfum

Тя е богиня, икона на нашето време. Присъствието й е като ярка дневна светлина, а липсата й – слънчево затъмнение. Dahlia Divin Le Nectаr de Parfum на Givenchy е еликсир с божествена сила. Подписът му е мимоза, която препредава усещането за безкрайни дюни и нежна топлина върху кожата. Познатият от оригинала жасмин самбак и роза допълват златното великолепие. 

Rose Goldea на Bvlgari е посветена на легендарната царица на Египет. Веднъж Клеопатра обсипва с рози покоите си. В резултат Марк Антоний е обзет от всепоглъщаща страст към богинята на слънцето, а ходът на историята – променен. Във вана от бял мускус роза дамасцена прегръща жасмин от Египет. Емоционалното измерение на съблазънта е подправено с бял тамян. У всяка жена има нещо котешко – декларира Cartier.

La Panthere Edition Soir  освобождава дръзката животинска чувственост след залез слънце. Пищна гардения и неустоим пудрен мускус ловуват рамо до рамо в нощта. Флоралната мускусна пищност на Arlesienne на L’Occitane е създадена с мисъл за всички жени, но една от Прованс е по-специална. Базата е същата като на предишното издание, но цветните музи са олекотени. Промъквайки се на пръсти през цитрусов изблик и ободряващ облак от глог и бял мускус, топла сладост (роза и виолетка) с намек на подправки (шафран) капсулира невидимото присъствие на арлезианката и я прави да бъде каквато иска – свободна, различна, неподражаема. Сладък плен или символично бягство от условностите? Wonderlust на Michael Kors символизира безкрайното желание за приключения и романтика. Изблик на цитрус и розов пипер, нежно приглушен от бадемово мляко, определя ритъма. Но основното настроение дирижират карамфил и хелиотроп.

Ванилен аромат, приличащ на милиони други, не влиза в сметките на Aerin. Поднасяйки под носа блотер с Tangier Vanille, разбирате, че калейдоскопът от ухания, характерен за пазара в Танжер, е ключ за сърцето не само на някой марокански владетел. Пронизана от освежаващ бергамот и благоухаеща българска роза, мадагаскарска ванилия, една от най-добрите в света, ви придава ореол на желана наложница, прелъстителна и мистериозна като самия Изток.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР