Джиджи и Бела на един клик разстояние

На света взе да му омръзва от клана Кардашиян и прехвърли интереса си към нови известни сестри – Хадид

eva.bg 12 January 2017

Снимка: getty images/guliver

Ако все още не сте чували за Джиджи и Бела Хадид, то със сигурност нямате профил в нито една социална мрежа. Защото те са част от поколението на така наречените Post It Girls, градят славата си онлайн, винаги са онлайн. Те са IT girl – момичето, което всеки иска да бъде.

Подобно на Кардашиянките, сестрите Хадид не са случайни имена в Лос Анджелис. От малки се радват на живот в охолство и лукс, а връзките и познанствата с известни личности са даденост за тях. За разлика от сестрите Кардашиян обаче, които заложиха на риалити формата, за да осребрят външния си вид и познанствата, сестрите Хадид решиха да превземат модния подиум.

Кои са те?

21-годишната Джиджи и 20-годишната Бела са дъщери на звездата от риалити шоуто „Real Housewives of Beverly Hilss“ и бивш модел Йоланда Фостър и на архитекта, бизнесмен и (най-вече) милионер Мохамед Хадид, който е от знатната палестинска фамилия Ел Омар, основатели на град Хайфа в днешен Израел. Родителите им са разведени, а доведеният им баща Дейвид Фостър е един от най-популярните музикални продуценти и автори на текстове на песни (работил е с Барбара Стрейзънд и Уитни Хюстън). Затова сестрите Хадид винаги са били обградени от богати, известни и влиятелни хора. „Знам, че сме благословени в много отношения, но родителите ни държаха да сме наясно, че няма да прекараме живота си в охолство, без да ни се налага да работим“, казва Джиджи.

Още на две тя дебютира като модел за Baby Guess и до 8-годишна възраст може да се похвали с доста кампании. „Тогава обаче майка ми реши да ме откъсне от моделството. Искаше да развия и други интереси, да се фокусирам върху нещо ново, така че да имам по-голям избор в живота“, казва Джиджи. Някъде по това време родителите й се развеждат, а Джиджи открива две нови страсти – конете и волейбола. Отдава им достатъчно време, за да може да заяви следното: „Винаги съм смятала, че ако не мога да съм най-добрата в нещо, по-добре да се откажа от него. Осъзнах, че като волейболистка няма да стигна до Олимпиадата, но пък като модел можех да достигна олимпийско ниво“, казва Джиджи, която в крайна сметка се завръща към първоначалната си страст.

По това време сестра й Бела, която за разлика от Джиджи не е изкушена от кариерата на модел, има друга голяма страст – конете и по-специално дисциплината прескачане на препятствия. Тя е професионалист и като състезател достига до националния шампионат. „Това беше мечтата ми, това беше животът ми. Това беше нещото, което правех абсолютно всеки ден, докато в един момент не бях принудена да престана, защото осъзнах, че вече нямам сили да яздя кон“, казва Бела.

Причината е, че през 2012, когато е втора година в гимназията, е диагностицирана с лаймска болест. „Тийнейджърските години буквално ми бяха отнети. Трябваше да премина на домашно обучение, въпреки че просто исках да съм с приятелките ми, да се срещаме с момчета, да ходим по купони... Аз обаче нямах сили да стана от леглото, бях непрекъснато изтощена, костите ме боляха, мозъкът ми беше замъглен, не можех да общувам с никого“, разказва Бела.

Оказва се, че освен тя, с опасната болест са заразени майка ѝ Йоланда и брат ѝ Анор, който, между другото, също се опитва да изгради кариера на модел. Мечтата на Бела да стане олимпийска шампионка по прескачане на препятствия напълно рухва. Въпреки че в момента се чувства по-добре, тя продължава да води битка с болестта и усложненията от нея. Вече през по-голяма част от времето се чувства добре, но има и лоши дни.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР