В гардероба на Айрис Апфел

Разглеждаме част от вдъхновяващите й тоалети, с едно наум – да бъдем по-широко скроени към експерименти, по-цветни и весели по празниците и да следваме не толкова тенденциите, колкото собствения си стил

Александра Рамирез 26 December 2016

Снимка: Instagram

С наближаването на Коледните и новогодишни празници търсим вдъхновение от тази дама, която с целия разкош на 95-те си години е сред най-изтъкнатите примери за неостаряващ стил. Дрехите й са пиршество на сетивата за всеки моден ценител и не само. Еклектичното съчетание на цветове, материи и аксесоари ни разкрива градения с години вкус и неподражаем начин на обличане. По нейни думи, ако нямаш собствено усещане за стил и най-скъпата дреха ще бъде просто вещ.

Ако не ви е дадено да сте красива, сте длъжна сама да се направите привлекателна. Жалко е, когато красивите жени не се учат да бъдат интересни. Всичките ми хубави съученички на средна възраст се превърнаха в старомодно облечени жени, защото се задоволиха с красивите си лица и никога не развиха в себе си нещо повече.
„Когато се разхождам по Пето авеню през лятото, ми иде да повърна. Колкото по-грозен и дебел е един човек, толкова по-оскъдни дрехи облича. Къси панталони, джапанки, впити дънки върху огромни задници... Би трябвало да вкарват в затвора за подобно облекло. А ластичните джинси да се забранят със закон. Същото е и със звездите. На „Оскарите“ изглеждат по един и същи начин - сякаш са облекли еднакви нощници“, казва тя.Е, сега не е лято, но сме сигурни, че Айрис има хапливо изказване и за зимния стайлинг.

Празничното настроение винаги е с нея – в усмивката, авангардните бижута и винаги любопитните й големи очила. Жизнена и енергична, тя споделя, че тайната на успеха й се състои в това, че е вършела всичко сама, започвайки от нищото и е правела неща, за който нищо не е знаела. „Защото всеки сам трябва да намери пътя си!“ - съгласяваме се и споделяме максимата й - „Опитвай неща, работи здраво и се учи в движение.“

Разглеждаме част от вдъхновяващите й тоалети, с едно наум – да бъдем по-широко скроени към експерименти, по-цветни и весели по празниците и да следваме не толкова тенденциите, колкото собствения си стил. А повече за Айрис Апфел, най-възрастният тийнейджър на планетата, може да прочетете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР