Рене Зелуегър: Да бъдеш Бриджит Джоунс на 47

Какво прави Рене през последните шест години? „Остаря“ – казват циниците. „Живях“ – казва самата Рене, според която тези години са били едни от най-щастливите в целия й живот

Ирина Иванова 20 September 2016

Снимка: getty images

Със съвършена фигура и рокля на цветя на Prada актрисата Рене Зелуегър застана пред обектива на Патрик Демаршалие, за да заснеме фотосесия за британския Vogue. Това е първата й професионална фотосесия от 6 години насам. И първото интервю, което дава за този период. Поводът е новият й филм – „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“. Първият филм, който снима от 6 години насам.

Какво прави Рене през това време? „Остаря“ – казват циниците. „Живях“ – казва самата Рене, според която тези години са били едни от най-щастливите в целия й живот. Решението да затръшне вратата под носа на целия любопитен до нахалство свят е едно от най-добрите й решения въобще, смята 47-годишната актриса.

Когато се оттегля от Холивуд на 41, Рене поема огромен риск – кариерите на огромна част от актрисите започват да тлеят, когато навършат 35. През периода на доброволното си отшелничество отказва няколко роли, за които други актриси мечтаят цял живот. Не съжалява обаче. „През това време разбрах какво е да си анонимен. Общувах с хора, които не съдеха за мен по образа ми, изграден от киното и медиите. Човек не може да е добър разказвач на истории като актьор, ако няма житейски опит и не може да общува с другите“ – разсъждава Рене.

На Бриджит Джоунс обаче тя не може да устои. Все пак тази роля я направи звезда от висшата лига с култовия „Дневникът на Бриджит Джоунс“ (2001) и продължението му „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“ (2004), създадени по едноименните романи на Хелън Филдинг. Огромният успех на двата филма обаче, освен че донесе на Рене световна слава, я вкара в истеричен омагьосан кръг. Безмилостната ирония и самоирония, с която авторката на книгите се отнася към прословутите 7-8-10 килограма над нормата на своята героиня, се върнаха тъпкано на Рене. Таблоидите от цял свят се надпреварваха да следят и коментират отслабванията и напълняванията й. „Рене Зелуегър качи 15 кг за ролята на Бриджит Джоунс“, „Рене Зелуегър свали 18 кг за премиерата на филма“... Зелуегър недоумява защо тези цифри предизвикват такъв интерес. „Когато мъже актьори напълняват или отслабват за дадена роля, това се съобщава просто като интересен факт. Никой никога не се занимава толкова с килограмите им“ – чуди се Рене. След което, разбира се, й задават въпроса с колко е напълняла за новия „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“. Уморено отговоря, че е качила няколко килограма, за да има по-големи гърди и коремче, каквито са характерни за бъдещите майки. Смята, че героинята й Бриджит и в трите филма е със съвсем нормално тегло, и не разбира тези Шекспирови драми около нейните килограми.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР