Ароматно пътешествие

„Носовете“ размиват границите между страни и континенти.

Свобoда Сидерова 29 August 2016

Всеки аромат сам по себе си е пътешествие. Защото има начало, среда и завършек. Използвайки това, „носовете“ размиват границите между страни и континенти.

Дуото Black XS L.A. на Paco Rabanne е посветено на една от най-известните люлки на рока – Лос Анджелис. Видите ли веднъж цвета на Града на ангелите (портокалов изгрев и електриковосиньо на Тихия океан) и усетите ли веднъж аромата му (йод от плажа Венис, подправки от мексиканските ресторанти, земя от близките хълмове), няма да ги забравите. Както се полага на Града на ангелите, всичко се върти около свободата. За нея: кукуряк, орхидея, ром, кокосова вода и червени боровинки скрепяват брака между любовта и рока. Алтер егото на женския е съчетание на чувственост и рок. Канела в сърцето омекотява кристалната основа. Портокал от Флорида и салвия добавят динамизъм.

Капри е мястото, където започва любовната история на дуото Light Blue на Dolce&Gabbana. Женският Love in Capri е посветен на основните продукти на островната трапеза – мандарини и лимони. Искрящият им акорд води към орлови нокти, придаващи сладост на бадемовия цвят и разкриващи приканващата чувственост на жасмин и хелиотроп. Олфактивния израз на любовта допълват кедър и мускус. Beauty of Capri за мъже напомня за горички с цитрон и тонизиращата свежест на маслото от кората му, горчив портокал и сицилиански бергамот. Нероли и акватични нотки извикват в съзнанието картина на морска вода. Съчуански пипер носи спомен за лек бриз.

Името на мъжкия Levanzo на Azzaro дава остров край Сицилия. Леванцо е първата спирка от колекцията Solarissimo, посветена на Средиземноморието, слънчевата светлина и синия цвят. Лорис Азаро черпи вдъхновение от вътрешния си свят. Затова композицията започва с италиански лимон, чиято ароматност допълнително усилва маракуя. Друг италиански акцент – босилек, присъства в сърцето наред с тонове лавандула. Опустошителната харизма на кедъра прави усещането за бягство от действителността реално.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР