Топ 3 коктейла за лятото

Трендът за тази година е коктейлите да са по-нискоалкохолни

Елка Влаховска 21 July 2016

Blackberry spritz

Снимка: Светослав Караджов

В бар By the Way в столицата ще ни изненадват през цялото лято с оригинални коктейли. Димитър Димитров, спечелил миналогодишния конкурс за бармани Absolut Invite, съвместно с колегите си е разработил ново меню, насочено към сезонните плодове. Трендът е коктейлите да са по-нискоалкохолни. Специално за EVA Димитър приготви топ 3 коктейла за лято 2016 г.

В изискания Blackberry spritz (6.99 лв.) магично се комбинират вкусовете на френското аперитивно вино Lillet Rose, битер аперитив, ликьор от къпини, сода. Lillet присъства във всички топ коктейлни барове по света. Произходът му е от Бордо, отлежава в дъбови бъчви и в основата е семийон (85%) при Lillet Blanc и Lillet Rose, и мерло (85%) при Lillet Rouge. “Тайната“ е обаче в блендирането с ръчно правени натурални цитрусови ликьори. При Lillet Rose елегантният свеж вкус се допълва и от натурални ликьори от горски плодове. Lillet участва в разнообразни коктейли, но може да се консумира като аперитив с резен портокал, лимон или лайм, чисто или върху лед, както и в лонг дринк напитки. 

Absolut Elyx присъства с абсолютния си стил в коктейла с наименование Elyx Diablo (12.99 лв.). Там се преплитат невероятни вкусове в един балансиран и много оригинален коктейл. Absolut Elyx е същността на Absolut Vodka. Тя се произвежда ръчно от специално селектирана пшеница, която се отглежда само в едно имение в южна Швеция. Уникалното приложение на мед в дестилацията на Absolut Elyx ѝ придава недостижим вкус, характер и стил в супер премиум сегмента. Към невероятната водка Absolut Elyx се добавят ликьор от артишок, джинджър, лайм, касис. Ликьорът от артишок балансира вкуса и киселината на лайма, а касисисът придава финалния щрих към елегантността и оригиналния поглед върху един иначе класически коктейл.

За онези, които обичат коктейлите на основата на текила, препоръчваме Grilled Pineapple Margarita (8.99 лв.). Той е вариант на класическа „Маргарита“, но с авторски почерк. В него участват Olmeca Altos Plato Tequila, ликьор шартрьоз, ликьор солерно, печен ананас, лайм, агаве и чили сол. От 1967 г. Olmeca се произвежда на 2100 м надморска височина в Лос Алтос, Мексико. Този регион е прочут с най-качествената текила. Тайната на коктейла Grilled  Pineapple Margarita е не само в избора на текила Olmeca, но и в инфузията на класическата мексиканска напитка в печен ананас. Ако това ви звучи екзотично, опитайте на място, ще останете очаровани. Топ барманите в By The Way обичат да говорят за професията си и винаги ще ви дадат съвети как да направите незабравимо коктейлно парти у дома.

Повече информация за напитките и разнообразни идеи за летни коктейли може да получите на www.pernod-ricard-bulgaria.com
 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР