Само за истински епикурейци
Третото издание на гастрономическия фестивал The Epicure ще е през септември
25 June 2016
На път да се превърне в традиция, фестивалът на високия вкус The Epicure организиран от хотел The Dolder Grand в Цюрих ще стартира на 14 септември. В рамките на 5 дни, 14 световноизвестни шеф готвачи (сред тях и носители на 3 звезди Michelin) ще подготвят разтапящи небцето дегустационни менюта, демонстрирайки свръх уменията си в кухнята. Терен на фестивалната битка на вкуса ще бъде ресторантът на хотела с лаконичното име The Restaurant (оценен с 2 звезди Michelin), а цената на една вечеря ще ви струва 548 франка.
От 15 до 17 септември гост-готвачите ще водят и мастер-класове с дегустации не само на храна, но и на изключителни напитки – вина Deuxième Grands Crus (1982—2010) на избата Château Cos d'Estournel, редки сортове коняк Hennessy и шотландско уиски от селекцията Classic Malts. А за десерт – най-добрите шоколадови творения, презентирани от основателя на школата L'École du Grand Chocolat Valrhona Фредерик Бау.