През призмата на КУБ

Не пропускайте изложбата на съвременна българска фотография, обещаваща да ни отведе в друго измерение на вдъхновението

11 May 2016

кадър на Александър Станишев

Този петък за пръв път cosmos co-working и Under the Line обединяват сили в общия си pop up проект КУБ. Замислен като поредица от фотографски изложби, той ще стартира с темата RGB - пречупена по различен начин през призмата на всеки от фотографите, поканени да участват.

А те са точно 12: Александър Станишев, Гергана Петрова, Елен Неврокопска, Жоро Панчев, Златимир Араклиев, Илиан Илиев, Лубри, Михаил Новаков, Никола Ламбуров, Радина Ганчева, Яна Лозева, Yo Vo. В продължение на няколко седмици всеки от тях снима по темата на изложбата, използвайки любимото си устройство – дигитален апарат, смарт устройство или аналогов фотоапарат. Освен различни гледни точки КУБ обединява и няколко различни държави, в които са направени кадрите – Англия, България и Германия. Изложбата си има и саундтрак, който също идва от Острова и е сглобен от Ник Николов, а форматът на представяне на кадрите ще остане в тайна до деня на откриването.

КУБ: RGB ще остане в пространството на cosmos кратко време след откриването, но ще продължи да съществува като онлайн zine и под формата на книжка (която можеш предварително да поръчаш до 12 май на този линк). Организаторите обещават, всяко следващо събитие от поредицата КУБ да представя различен жанр, а резултатът винаги да е книжка в лимитирана серия.

Откриването на КУБ е на 13 май от 20:30 ч. в cosmos co-working, ул. Ангел Кънчев 3

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР