Домашна лимонада

Бързо и лесно с мачкащата сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer

Диана Шингарова 09 May 2016

Снимка: Емилиан Беляшки

„Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" – тази крилата мисъл ще ни вдъхнови за днешното цитрус приключение, или иначе казано, как да си приготвим най-добрата домашна лимонада. Разбира се, с моя нов кулинарен приятел – бавната мачкаща сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer HR1895/HR1897, начинанието ми е повече от бързо и лесно. Благодарение на мачкащата технология на изстискване, сокоизстисквачката извлича до 90 % от сока на плодовете. Ще се убедите и сами от плътността и цвета на лимонадата ми. Сокът е с наситена плътност и вкус. Наистина завладяващо усещане за повече цитруси в чашата ви. Силата на мачкащата сокоизстисквачката се равнява на преса за студено пресоване, така че, имайте едно наум, когато изцеждате цитруси - обелете корите на плодовете предварително, защото фрешът ще стане прекалено горчив.

Домашна лимонада

За приготвянето на 1 кана (или 4 чаши) от вашата освежаваща витаминозна напитка ще са ви необходими: 2 лимона, 2 лайма, резенче джинджифил, букетче мента и джоджен, букетче маточина, мед или кафява захар на вкус, кубчета лед, студена изворна или газирана вода.

За красиво поднасяне ще ви трябват: резенчета лимон и лайм, стъкчета мента, кубчета лед.

Начин на приготвяне: Обелете цитрусите и смелете всички продукти в смилащата сокоизстисквачка на Philips. Използвайте градински билки и подправки да овкусите напитката. Уредът се справя чудесно с извличането на сок от маточина, мента и джоджен например. Възползвайте се от качествата на сокоизстисквачката, за да добиете максимално количество сок от вашите плодове и зеленчуци, най-плътна текстура и съответно най-много вкус и цвят. Така полученият богат и наситен сок овкусете с мед или кафява захар. Поднесете с резенчета лимон и лайм, както и цели стръкчета мента и кубчета лед. Вместо изворна вода може да направите вариант с газирана вода.

Да напомня, че комбинацията от водата с прясно изцеден лимонов сок плюс джинджифил подобрява храносмилането и е добро средство за детокс. Освежителната напитка лично на мен ми създава приятно усещане за ваканция и прилив на енергия. Насладете се и вие, най-добре на слънце и с приятели.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР