Испанско слънце в чинията

Бърза и лесна за приготвяне студена лятна супа с помощта на мачкащата сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer

Диана Шингарова 26 April 2016

Снимка: Емилиан Беляшки

Тази година лятото подрани, а с него и желанието ми за нещо свежо и вкусно на масата. Още не е сезонът на доматите у нас, но в магазините примамливо червенеят разкошни чери доматчета от Испания. Как да запечатаме испанското слънце в бърза и лесна рецепта за Гаспачо? На помощ в кухнята ми идва най-добрият помощник за лятото – бавната мачкаща сокоизстисквачка Philips Micro Masticating Juicer HR1895/HR1897. Благодарение на мачкащата технология на изстискване, сокоизстисквачката може да извлича сок от всякакви плодове и зеленчуци: твърди, меки, листни, както и ядки.

Гаспачо

За приготвянето на Гаспачо ще срещнете много рецепти. Не се ограничавайте с избора на продукти, а импровизирайте. За нашата студена лятна супа за двама ще ви трябват: 500 г чери домати, 1 краставица, 1 авокадо, стръкче пресен лук, стръкче чесън, шепа листенца босилек, връзка магданоз, морска сол на вкус, балсамико, ароматен испански зехтин, щипка червен пипер, щипка черен пипер.

Поднесете с препечени филийки или крутони. Поръсете с пармезан по желание. Ако искате запазете част от зеленчуците цели и ги нарежете красиво, поръсете върху супата накрая. Така ще придадете още една идея повече вкус и текстура на ястието. 

Начин на приготвяне: Смелете всички продукти в смилащата сокоизстисквачка на Philips. Използвайте листни зеленчуци като магданоз и босилек, машината се справя чудесно с извличането на сок от тях. Технологията Micro mastication е уникална технология за микро изстискване. Изцежда до 90% от сока в плодовете и зеленчуците. Възползвайте се от качествата на сокоизстисквачката, за да добиете максимално количество сок от вашите плодове и зеленчуци, най-плътна текстура и съответно най-много вкус и цвят в чинията. Така полученият богат и наситен сок овкусете с морска сол, балсамов оцет, щипка червен и черен пипер, ароматен зехтин. Поднесете с крутони или домашно приготвени филийки овкусени с чесън и зехтин. Толкова вкусно, лесно и цветно. Нека лятото започне сега.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР