Гаспачо с тигрови скариди на пара

Тази студена испанска супа е идеалното ястие за обяд или предястие в предстоящите топли вечери

Диана Шингарова 01 April 2016

Необходими продукти за 4 порции: 12 тигрови скариди, 2 малки резена бял хляб, 600 мл зеленчуков бульон, 400 г обелени домати, 2 червени чушки, 1 краставица, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 100 мл студено пресован зехтин, 30 мл оцет от червено вино, сол и пипер на вкус, босилек за гарниране.

Начин на приготвяне: Почистете, обелете и нарежете зеленчуците. Оставете си от всички по-едро нарязани парченца, които да използвате при декорацията. Поставете зеленчуците в голям съд за готвене, полейте с бульона, добавете зехтина, оцета и филийките хляб, оставете в хладилника поне 2 часа. Пюрирайте супата, след което прецедете и добавете сол и пипер на вкус. Предварително загрейте фурната на 200 градуса на функция „Топъл въздух“. Обелете скаридите и гответе 5-6 минути на 95 градуса с функцията „Програма Interval“, след което овкусете със сол и пипер. Разпределете гаспачото в чиниите и поръсете с накълцана чушка и краставица, след което добавете тигровите скариди. Гарнирайте с малко босилек.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР