Алисия Викандер vs Бри Ларсън

И двете в момента са на върха на славата. Едната от тях обаче копнее този момент да отмине колкото може по-бързо

Ирина Иванова 29 March 2016

Снимка: getty images/guliver

Доста преди наградите „Оскар“ ние в EVA вече им бяхме връчили нашите собствени статуетки – не академични, но затова пък много лични. Представяме ви две от най-красивите победителки на тазгодишните "Оскари" - Бри Ларсън за главна женска роля за изумителното си изпълнение в драмата „Стая“ и Алисия Викандер за поддържаща роля в „Момичето от Дания“.

И двете са деца на разведени родители. И двете започват актьорската си кариера като деца. И двете са имали и имат и друга страст в живота си, освен актьорството. И двете са зодия Везни на прекрасната възраст 25 (за Бри) и 26 (за Алисия) години.

И двете в момента са на върха на славата. Едната от тях обаче копнее този момент да отмине колкото може по-бързо, или поне така твърди. Коя – ще разберете по-долу.

Алисия Викандер: готова за слава!

Не можеш да я наречеш просто красива или секси. Алисия Викандер излъчва страст и лудост ала младата Пенелопе Крус. Ролята й на жената робот Ава във филма „Ex Machina: Бог от машината“ накара света да я разпознае като една от съвременните кинодиви, а тази на художничката Герда Вегенер, житейска спътница на транссексуалната Лили Елбе, от „Момичето от Дания“ й донесе първата й номинация за „Оскар“.

Това обаче съвсем не са първите роли на госпожица Викандер. Тя излиза на театралната сцена в родния си Гьотеборг едва седемгодишна и в продължение на три години играе в мюзикъл. Паралелно учи класически балет и на 15 години заминава за Стокхолм, където е приета в Кралското балетно училище и живее сама. Винаги е имала подкрепата на родителите си – майка й е актриса, а баща й психиатър, – макар че двамата се развеждат, когато тя е още дете. Алисия расте с майка си и много често прекарва уикендите и ваканциите с новото семейство на баща си. Тя и до днес е много близка с родителите си и е известна с това, че не приема роля преди и двамата да са прочели сценария и да са казали „да“. Изпитва голямо колебание дали да подпише договора за „Момичето от Дания“, но баща й е възхитен от историята и казва: „Трябва непременно да изиграеш тази роля“.

Алисия Викандер се отказва от балета в първия миг, в който стъпва на снимачна площадка – в сапунения сериал, станал известен в целия скандинавски свят, „Андра Авенин“. Както тя признава в едно от последните си интервюта, без балетните си умения не би могла да изработи изумителната походка на жената робот Ава от „Ex Machina“.

2014 година е решаваща в кариерата на Алисия Викандер. Така си изиграва картите, че през 2015 г. се появява в цели девет филма (!), в шест от които е с главна роля. „Готова съм за малко слава!“ – казва тя тогава. Освен това през същата година си намира и гадже. Не кой да е, а Майкъл Фасбендер, един от най-харизматичните актьори в съвременното кино, станал звезда с „Гадни копилета“ на Тарантино, „Срам“ на Стив Макуин, а сега и със „Стив Джобс“ на Дани Бойл. Той е на 38, тя – на 27. Срещат се на снимачната площадка на общия си филм The Light Between Oceans и както е обичайно за Фасбендер, който почти винаги прекрачва границата между професионалното и личното с партньорките си в киното, стават гаджета въпреки претоварените си графици. Фасбендер трябва да внимава, защото любимата му е много красива, изключително талантлива, по-млада от него и всички изкушения тепърва й предстоят. И Викандер трябва да има едно наум – Майкъл Фасбендер не само е на върха на А-листата, не само има в сметката си около 26 милиона евро, но и да не забравяме, че след като показа в едър план и анфас мъжкото си достойнство във филма „Срам“, дори Джордж Клуни го спомена в благодарствената си реч при получаване на своя Златен глобус. „Честно, Майкъл, с това нещо можеш да играеш голф с ръце зад гърба“ – каза тогава Джордж. Прави любов, а не кариера, Алисия! Ако нещата между тях вървят добре, нищо чудно двамата да изместят от върха на класациите за звездни двойки Брад и Анджелина или Бардем и Пенелопе Крус.

Сега Алисия Викандер живее в Лондон, снима из цял свят и се наслаждава на славата си. През 2015 г. славата й донесе и пари – тя стана новото лице на марката Louis Vuitton.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР