Рецепта за здраве и енергия

Лесна комбинация от няколко съставки, която пречиства тялото, подсилва имунната система и връща енергията

Мануела Панайотова 02 January 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Лесна комбинация от няколко съставки, която ще помогне да се изчистите отвътре, да подсилите имунната си система и да върнете бодростта на тялото и духа.

Необходими съставки: 150 г хрян, 4 лимона, 3 с. л. мед, 2 с. л. канела, 2 с. л. пчелен прашец, 1 джинджифил - 4 см.

Изчистете хряна и джинджифила и смесете в блендер. Изцедете сока от лимоните и го добавете. Разбивайте 2-3 минути. Прибавете меда и канелата и отново блендирайте. Накрая добавете пчелния прашец. Оставете да престои една нощ. Съхранявайте в стъклен буркан.

Приемайте по 1 ч. лъжичка, 2-3 пъти дневно преди ядене или тренировка. Продължете така 3 седмици, а след това направете почивка няколко дни.

Как действат тези обикновени съставки:

Хрянът има силни антибактериални свойства, съдържа вещества, които облекчават мускулните болки и главоболието. Намалява задържането на вода и подуването на корема. Изчиства организма от излишна слуз.

Джинджифилът е със сходни качества, освен това се използва в лечението на артритни заболявания и колит. Друг негов плюс е изключително освежаващият му ефект.

Канелата е сред най-силните антиоксиданти.

Пченият прашец е изключително ценен за имунитета и възстановяването на тъканите. А свежият тен на лицето е един допълнителен бонус на тази лесна детокс-програма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР