Супа с кестени

Тази супа ще ви плени с топъл, сладък и земен вкус и с невероятно гладка и кадифена текстура

Диана Шингарова 04 януари 2016

Необходими продукти: 4 супени лъжици масло, 1 голяма глава лук, 1 скилидкa чесън, 4 кралски печурки, парче целина с големина на орех, 1 голям картоф, 400 грама сварени и обелени кестени, мащерка, сол, дафинов лист и пипер на вкус, сметана за декорация (по желание). Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете лука, чесъна, целината и гответе, докато омекнат. Добавете гъбите, картофите, сварените и обелени кестени, 1 литър вода. Посолете и добавете стрък мащерка и дафиновия лист. Оставете да къкри на среден огън, докато зеленчуците се сварят добре за около 35-40 минути. Оставете да се охлади леко, отстранете клончето мащерка и дафиновия лист и пасирайте до гладка текстура. Подправете с черен пипер. Точно преди да поднесете, може да добавите сметана, парченца натрошени сварени кестени, гъби, клонче мащерка, крутони или гризини.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР