Храна за душата

Как да посрещнем Коледа с чиста храна от местни производители

Елка Влаховска 10 December 2015

На 12-и и 13-и декември farmhopping и betahaus sofia ни канят на Коледен фермерски базар, в който ще участват над 30 малки производители на чиста храна. Можем да дегустираме и да си купим домашни вкусотии, да пием ароматни топли и студени напитки и да гледаме как производители, кулинари блогъри и готвачи ни въвеждат в тънкостите около отглеждането на различни култури и животни и приготвянето на традиционни храни. Адресът: кв. Лозенец, ул. “Крум Попов” 56-58 в столицата.

За Бъдни вечер и Коледа пък можем да си поръчаме от платформата farmhopping.com специалните Коледни кутии, които са тематични. Пожелание за здраве“ е селекция от продукти за подсилване на имунната система, „Вино за ценители“ поднася седем български вина и рецепта за сангрия. „Пълно меню за Бъдни вечер“ съдържа рецепти за седем ястия от най-харесваните български кулинарни блогъри + абсолютно всички продукти, необходими за приготвянето им, а „Коледна вечеря“ е в два варианта – с пуйка или със свинско. Продуктите са от малки местни производители и това е добрият начин да подкрепим усилията им за отглеждане на чиста храна. Печалбата от поръчаните кутии пък ще бъде дарена на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

На 20 декември от 11 до 19 ч. можем да посетим първия Коледен фермерски пазар в София на ул. Оборище, точно зад храм-паметник "Св. Александър Невски". В него ще участват фермери от пазарите на Римската стена, Младост 1, Иван Вазов и Борово, което означава богат избор от сезонна и чиста българска храна. Очаква ни изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на малките производители. Коледният дух се допълва от арт зона за ръчно правени подаръци и кулинарен кът с изненади.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР