Тоскана на Микеланджело

Имението, което е принадлежало на фамилията Буонароти в продължение на 300 години, търси новия си собственик

Елка Влаховска 20 November 2015

През 1549 г. на възраст 72 г. авторът на фреските в Сикстинската капела Микеланджело Буонароти купува този имот и от време на време обитава къщата. Имението се намира точно по средата между Флоренция и Сиена. Фамилията Буонароти го поддържа в продължение на 300 години, след това го продава.

Новият собственик реставрира всичко внимателно. Днес това е истинско предизвикателство за търсачите на историческото наследство. Какво ли е да докосваш стени, градени преди близо хиляда години, да обитаваш и да спиш в стаите, където са отеквали стъпките на великия ренесансов художник? Или да готвиш в неговата кухня на огнището, на което по исторически сведения той е обичал да приготвя храна и да се топли в студените дни?

Имението се състои от обширен двор и три сгради, едната от които украсява старинна кула, датирана от XI век. Запазена е автентичната архитектура и типичното рустикално звучене, но към общо осемте стаи са прибавени самостоятелни бани, както и всички модерни удобства на цивилизацията. Имението е обявено за продажба за 7 500 000 евро.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР