Мелвил Пупо снима първо с Калев, после с Брад и Анджелина

Актьорът разказва пред EVA за работата си с Камен Калев във филма „С лице надолу“, както и за дългоочаквания филм на Брад Пит и Анджелина Джоли By The Sea.

Ирина Иванова 06 November 2015

Снимка: getty images/guliver

Мелвил Пупо влиза в киното едва на 9. Работил е с култови режисьори като Раул Руиз, Жан-Жак Ано, Франсоа Озон, Джеймс Айвъри, с иконични актриси като Жана Моро и Катрин Деньов, както и с холивудски диви като Кейт Хъдсън и Сиена Милър. Сега е на 42, висок, слаб, много елегантен, с дъщеря тийнейджърка. В родната си Франция е истинска звезда.

През 2006 г., след като играе гей във филма Time To Leave, Мелвил признава, че няма проблем с подобни роли. „Майка ми е гей и детството ми мина в компанията на травестити. Беше много лудо!“, казва той. Години по-късно той се снима във филм на младия режисьор Ксавие Долан, където играе травестит и по този повод споделя: „За мен тези хора са хипер хетеросексуални и нямат нищо общо с хомосексуалността. Те толкова страстно, лудо обичат жените, че любовта им ги кара да се чувстват повече жени, отколкото мъже.“

Мелвил Пупо разказва пред EVA за работата си с Камен Калев във филма „С лице надолу“, както и за дългоочаквания филм на Брад Пит и Анджелина Джоли By The Sea, чиято премиера е през ноември.

Здравейте, Мелвил! Как се случи така, че попаднахте в български филм? Познавахте ли се с Камен Калев?

С Камен Калев се срещнах по покана на френския продуцент на филма. Двамата прекарахме една вечер в София, обиколихме някои ресторанти, барове, клубове и си говорихме за филма, за ролята, за киното въобще и когато тръгнах със самолета за Париж, беше ясно, че ще работим заедно. Аз не харесвам жанрово кино, гангстерски филми и подобни, но когато прочетох сценария на Камен, си казах: ето това е нещо истинско, не звучи фалшиво. Много важно за мен бе участието на непрофесионални актьори, както и че филмът е създаден по истинска история.

Наистина нямате излъчването на лошо момче, но все пак били ли сте някога такъв? Имали ли сте в реалния живот допирни точки със света, за който разказва филмът – сутеньори, проститутки?

Самият аз никога не съм бил в тези среди, но майка ми работеше в киното, беше пиар и аз съм израснал сред артисти. През 70-те в киното имаше доста хора с не съвсем чисти ръце, както и големи бохеми, рокаджии, наркомани. Срещал съм такива около работата на майка ми. Странни птици са, различни, диви, екстравагантни. Винаги съм изпитвал любопитство към такива хора, които са извън нормата, които прескачат границите. Обикновените хора, с обикновен, нормален живот не са ми интересни.

При положение, че сте снимали с актьори като Жана Моро и Катрин Деньов, как ви се получи работата с хора, които за първи път застават пред камера в „С лице надолу“?

Съвсем, съвсем различно е. И Жана Моро, и Катрин Деньов, и Анджелина Джоли са актриси, които знаят всичко за киното. Знаят как, кога и къде да погледнат или да не погледнат... Докато при непрофесионалните актьори веднага виждаш много ясно дали този човек става, или въобще не става за професията. Той трябва задължително да притежава таланта да забрави за екип, камера, сценарий и просто да стъпи в друг свят. Сехер го има. Жената, която играе тарторката Снежана – също. Тя е откритие, родена актриса. Целият екип на филма беше много развълнуван от историята за трафик на момичета, за родители, които продават децата си....

Знам, че се занимавате с музика и си имате банда. Защо избрахте да станете актьор, а не музикант?

Никога не е имало дилема за мен. Знаех, че ще бъда част от света на киното. По-големият ми брат е фантастичен китарист. В момента работи с Джони Холидей. Двамата с брат ми много обичаме да свирим заедно, имаме си и банда, казва се Mud, и когато сме заедно с китарите, все едно се връщаме в детството.

Разкажете ни нещо повече за снимките с Брад Пит и Анджелина Джоли.

Снимахме By The Sea в Малта и станахме близки. Брад и Анджелина държаха да прилича на европейски филм, да е по-скоро камерен, да прилича на екранизация по пиеса. Става въпрос за семейна двойка (Пит и Джоли са в ролите) във война. За секс, неудовлетвореност, изчезнала страст. В съседна на тяхната стая са двама французи – аз и Мелани Лорен. Героинята на Анджелина е обсебена от нашата двойка и се опитва да прати моята партньорка в обятията на мъжа си, а самата тя да дойде при мен.... Много бяс има в този филм. Доколкото усещам, идеята е да носи нещо от духа на „Кой се страхува от Вирджиния Улф“. Все още не съм гледал завършения филм, но съм сигурен, че е добър.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР