Модният дизайнер Филип Плайн пред EVA

Утре вечер той лично ще открие първия монобранд магазин на PHILIPP PLEIN в България

Кристина Симидчийска 21 October 2015

Ден преди първият монобранд магазин на световната модна марка PHILIPP PLEIN официално да отвори врати в България, нейният създател и креативен директор Филип Плайн сподели вижданията си за модата, вдъхновенията и старта на студения сезон в ексклузивно интервю за EVA. Самият той ще бъде специалният гост на бляскавото откриване на бутика на ул. „Съборна“ 4, отбелязвайки новия дом на свободния, горд и изумителен дух, заключен в чувствената дързост на PHILIPP PLEIN.

Опишете ни философията на Philipp Plein. И по-специално – идеята зад хаштага #pleinwarriors.

Philipp Plein е съвременен луксозен бранд, ултрамодерен, ценящ умението да се забавляваш и отдаващ безусловно внимание на детайлите. А специално за сезона есен-зима 2015/2016 основната тема за всичките ми колекции е заключена именно в хаштага #pleinwarriors. Той носи вдъхновението от преплитането на спортните и стрийтстайл идеи в разкошен и изтънчен дизайн, създаден от изключителни и много ценни кожи. Изглежда като идеалната униформа за новите градски воини, отличаващи се в ежедневието на метрополиса.

Как успявате да създавате дизайна и да менажирате толкова много и различни линии: дрехи, аксесоари, бижута, мебели?

Благодарение на креативността и твърдата ми увереност, че никога няма да се сблъскам с липсата на идеи. За мен това е просто невъзможно!

Когато създавате дизайна си, кого си представяте като перфектния клиент за модната ви линия –  жена винаги блестяща, екстравагантна, с рок привкус?

В дизайна се водя изключително от това, какво харесвам аз и често черпя вдъхновение от необикновените хора, които срещам из целия свят благодарение на непрестанните ми бизнес пътувания.

Кой е моделът, създаден от вас и запечатан най-дълбоко в сърцето ви?

Те наистина са много, трудно е да избера само един… Но ако говорим за настоящата зимна колекция – палтото и бейзболният тишърт от норка в черно-бяло са сред фаворитите ми. Бионсе и Ники Минаж ги избраха за видеоклипа към съвместното си парче Feeling Myself – това беше и първият път, в който Бионсе облича мой модел.

Коя е отправната точка за вашите колекции?

Винаги започвам с определено специално настроение и концепция за него, а след това изграждам цял свят около тях. Всяка колекция презентира малко или много начина ми на живот, а модното шоу е финалният и супер експресивен завършек за визията ми.

Разкажете ни малко повече за колекцията есен-зима 2015/2016?

Харесва ми да изследвам различните иновативни възможности за обработка на кожата – гладка или с пух, да експериментирам с разнообразните техники за оцветяване и да създавам нови изненадващи ефекти. Специално този сезон се осмелих да миксирам различни екзотични кожи и да ги поставя извън обичайния им контекст – като модела на бейзболен тишърт от норка! За мъжките модели се спрях на крокодилска кожа, която се отличава с рядко срещани матирани ефекти – това е резултат от доста специфична обработка на кожата, която отнема много дълго време и е изключително скъпа... Но аз искам най-доброто за клиентите си!

Кой е най-забележителният ден в кариерата ви до момента?

Първото модно шоу на Philipp Plein през 2013 година беше наистина велик момент – това беше и първото модно шоу в живота ми! Беше забавно и вълнуващо. Никога няма да го забравя.

Кое е най-голямото предизвикателство за вас?

Всеки път, когато започвам да създавам нова колекция. Влагам цялата си енергия и страст в процеса от началото до края, във всеки детайл, без изключение.

Интересувате ли се от колаборации с други брандове?

Стига да намеря правилните партньори, това би било интересна възможност. Предстои да видим.

Споделете ни за някой от предстоящите проекти на Philipp Plein.

През следващия сезон ще презентираме нови линии часовници и очила. Създадохме ги без външни патенти, изцяло с възможностите на бранда и сме действително горди с резултатите!

 

„Живот по ръба“ е мотото на колекцията есен-зима 2015/ 2016 на Philipp Plein, а всички линии на бранда за новия сезон са естествено обединени чрез хаштага #pleinwarriors (негов символ пък е триизмерното изображение на диамант, оформен като глава на пантера, използван като детайл в почти всеки аксесоар). Дамската линия впечатлява с изкусната игра на контрасти в черно и бяло, издигайки стрийт стила до изключителен лукс. В центъра на вниманието са ценни кожи като норка, чинчила и лисица, допълнени от груби елементи на крокодил и питон. Съблазнителните рокли от иновативни материи плътно обгръщат тялото, озарени от 3D инкрустациите на камъни Swarovski. А финалният щрих е за аксесоарите: ботуши с множество метални детайли като капси и катарами, колани-пояси, чанти плик с пухкава кожа и готически пръстени, допълващи острия блясък на новата доза моден адреналин, наречен Philipp Plein.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР