И Бог създаде Сен Тропе

Митът за Сен Тропе е жив повече от шест десетилетия. Днес в целия район къмпинги и каравани се редуват с бутикови хотели и грандиозни яхти, на някои от които може да се чуе през лятото родна чалга

Любомир Василев 06 September 2015

Има нещо привлекателно в духа на Френската Ривиера – наред с лукса и лустрото, тя не е загубила провинциалното си очарование

Животът в Сен Тропе има много пластове. Изборът на място за отсядане трябва да се съобрази и с това. Добра алтернатива е La Réserve до селцето Раматюел. Аз обичам да отсядам във „Вила Мари“ в самия Раматюел, защото харесвам стила на собствениците от фамилия Сибуе. Те държат едно от най-добрите шалета Les Fermes de Marie в Межев и диктуват модата с хотела си във Вал Торенс.

Любомир Василев
Задължителното за посещение място в Сен Тропе е Клуб 55. Собственикът Патрис дьо Колмон притежава уникалното качество да създава приятелска атмосфера и да прави лежерно щастливи хора, които не са се срещали преди. Той наследява плажния ресторант от родителите си, които го отварят през 1955 г., за да изхранват екипа на филма „И Бог създаде жената” с участието на Бриджит Бардо. Сега посетителите пристигат по суша или по вода за дълъг обяд, като менюто разчита на изключително пресните продукти и простотата на ястията, полети с местни розета и увенчани с тарт тропезиен (Tarte Tropezienne).

Ако искате да видите друга страна на лукса, може да посетите клуб Les Palmiers – ресторант на известния плаж Пампелон. Тук дискретността отстъпва място на показността. Руски олигарси поръчват бутилки шампанско от по няколко хиляди долара – акт, който се известява с биене на камбана.

Култово място е Ники Бийч. Основателят му Жак Пенро още през 1998 г. представя пред света уникална клубна концепция, която съчетава музика, хранене, забавление, мода, кино и изкуство.
Ако търсите истинска класа, трябва да посетите хотел „Библос“ в Сен Тропе. В него се намира ресторант Rivea, чийто интериор е дело на Антонио Читерио (любимия дизайнер на Булгари). В унисон с обстановката е и храната на звездния шеф Ален Дюкас.

Цялата местност е осеяна с прекрасни ресторанти. Ако искате да избягате от шума и туристическата показност, не пропускайте италианския ресторант La Forge в Раматюел, семейния Auberge de L’Oumede с традиционна френска кухня и спокойна обстановка или La Verdoyante в Гасен с невероятна гледка и най-добрата провансалска кухня в района.

Един от последните хитове е заведението „Опера“ на самата марина в Сен Тропе – ресторант, който след полунощ се превръща в клуб. Акробати и танцьори нажежават атмосферата сред леещото се шампанско. Звучи декадентско, но всъщност е адски забавно. Най-горещите парти места за този сезон са Bagatelle и Les Caves du Roy.

Spaghetti Kitchen препоръчва

Villa Marie - http://www.villamarie.fr

Le Club 55 - http://www.club55.fr/

Les Palmiers - http://www.st-tropez-beach.com/beach-clubs/item/palmiers

L’Opera – http://www.opera-saint-tropez.com/

Rivea  - http://www.byblos.com/prestations/rivea/

La Forge - http://laforgederamatuelle.fr/

Auberge de L’Oumede – т. +33 4 94 44 11 11

La Verdoyante - http://la-verdoyante.fr/

Bagatelle  - http://www.bagatellesttropez.com/

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР