Кара Делевин - дивата на Y поколението*

Кара Делевин го направи. На 22 години тя е в топ 5 на най-добрите модели в света, наричат я дори „новата Кейт Мос“, има милиони последователи в Twitter и Instagram, стотици хиляди в банковата си сметка, а тийнейджърките като хипнотизирани имитират прословутите й селфита с налудничаво-смешни физиономии

Ирина Иванова 03 August 2015

Определението „новата Кейт Мос“ обаче не е най-точното, що се отнася до мис Делевин. Кейт, модната икона на 90-те, произлиза от обикновено, дори пролетарско семейство, а Кара е момиче от каймака на лондонското общество. Прабаба й е била придворна дама на принцеса Маргарет, а баба й Дорис Делевин – известна красавица и сошалите, съпруга на виконт и приближена на Уинстън Чърчил.

Майка й Пандора пък е една от най-одумваните, но и най-харесвани лондончанки през 80-те години на миналия век. В общи линии, никоя от жените (пък и никой от мъжете) в семейство Делевин не си е изкарвал прехраната с пот на челото.

Първата си фотосесия – за италианския Vogue – Кара заснема, когато е едва 10-годишна. Носи шапка на Philip Trеacy, а зад обектива е самият Брус Уебър. Още тогава я забелязва Сара Дюкас, собственичка на модната агенция Storm Models и откривателка на Кейт Мос. Кара и 6 години по-голямата й сестра Попи учат в едно и също училище с дъщерята на Сара и за набитото око на един от най-известните модни скаути в света не е трудно да ги забележи.

Първа в бизнеса стъпва Попи, която прави няколко добри кампании на Louis Vuitton и Marc Jacobs, но Кара буквално я „отнася“ още с появата си. В началото Марк Джейкъбс я нарича „джуджето“, защото ръстът й е под моделския стандарт 1,80. Попи е по-висока, с по-правилни черти на лицето, но никога не е притежавала лудостта на Кара. По-малката от сестрите Делевин просто успява да „яхне вълната“.

Тя е момиче от новото хилядолетие. Моментално става звезда в социалните мрежи и ако се чудите кой е измислил налудничавите селфита със събрани очи, изплезени езици, издути бузи и всякакви шантави физиономии, казваме ви – Кара ги измисли. За нея е сто пъти по-важно да е смешна и дива, отколкото секси.

Дори признава, че „секси“ й е дълбоко чужда дума. „Само въображението може да бъде секси“, казва тя. Израснала е със ситкомите на Disney Channel, с Call of Duty и други компютърни игри, които играе и до днес в мрежата, определя като своя модна икона Спайдърмен (!!!) и твърди, че всяка тийнейджърка може да изглежда като нея след 15 минути, прекарани в култовите масови лондонски магазини Topshop и Primark.

Като истинско дете на 21 век, Кара доброволно си признава, че изпитва истинска страст към парите и още като малка събирала стотинките от джобовете на баща си. Като се има предвид, че баща й – сър Чарлс Делевин – успява да продаде семейното им имение за 10 милиона паунда в апогея на световната икономическа криза и това е само една от сделките му, е ясно, че стотинки не са липсвали.

Така в един момент Кара си спестила цели 700 паунда, с които си купила барабани. Другото, което я прави типичен представител на Y поколението и обяснява огромната й популярност сред тийнейджърите, е истинската ненавист, която изпитва към работата си. Кара никога не се е прехласвала по моделството и от доста време си търси повод да слезе от въртележката. „Музиката и актьорството са любовта на живота ми“, гласи неин статус в социалните мрежи, публикуван след първия снимачен ден на първия й филм – „Анна Каренина“ на Джо Райт от 2012 г., където тя изпълнява малка роля.

През 2012 г. Делевин изживява истинска драма. Разболява се от псориазис – автоимунно заболяване на кожата на стресова основа. На Парижката модна седмица през същата година всички забелязват червените петна по кожата на моделката, но Кейт Мос е тази, която й се притичва на помощ и моментално я води на лекар. По-късно Кара се появява на филмовия фестивал в Кан с черна рокля с огромно деколте, което излага на показ заболяването й.

Така успява да превърне дори псориазиса в малко зловещ тренд. Защо обаче Кейт Мос, а не собствената й майка, й оказва подкрепа в този момент? Още повече, че Кара и до днес живее заедно със семейството си. Цял Лондон знае, че Пандора Делевин цял живот води дълга, предълга битка със зависимостта си от хероина и докато трите й момичета (Попи и Кара имат още една сестра) растат, тя обикаля клиниките за лечение на зависимости.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Галина
04 August 2015, 13:58

Сошалите?! Socialite означава човек от висшето общество.

ТВОЯТ КОМЕНТАР