Студена орехова супа

Ще останете очаровани от тази вкусна веган супа с орехово мляко

Диана Шингарова 25 June 2015

Продуктите са за 2-3 порции. Вземете 200 г орехи, 600 мл вода, 1 връзка копър, 1 краставица, 1 ч.л. хималайска сол, 1 с.л. зехтин по желание. Накиснете суровите орехови ядки в студена вода за една нощ. Изплакнете и блендирайте с водата, докато получите хомогенна смес с млечнобял цвят.

Добавете нарязаната на кубчета краставица, подправете с копъра и солта и сипете зехтин. Използвайте зехтин само за украса, тъй като ореховите ядки са високомаслени. Може да приготвите ядково мляко в количество по желание. Пропорцията ядки/вода е около 1:3.

По идея на кулинарния блог www.kukuriak.com

Фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР