La dolce vita

Бишкоти с шамфъстък и ягоди в шоколад - две предложения, които няма да преобразят живота, но със сигурност ще го подсладят

Мануела Панайотова 06 June 2015

Снимка: Мануела Панайотова

Всеки има своя представа за dolce vita, онзи тъй мечтан сладък живот. Моята е доста семпла - старая се редовно да си доставям по някоя малка радост като хубава книга, разговор с приятел, свежи цветя... Все обикновени неща. Но те насищат дните ми със сладост и земните удоволствия добиват друга стойност.

Бишкоти с шамфъстък и ягоди в шоколад - две предложения, които няма да преобразят живота, но със сигурност ще го подсладят.

За бишкотите използвах 500 г брашно, 200 г захар, 1 1/2 ч. лъжички бакпулвер, щипка сол, 3 с.л. портокалова кора, 3 яйца, 1/2 ч. лъжичка вода от портокалови цветове, 300 г обелен шамфъстък.

Как ги направих: С пръсти размесих портокаловата кора със захарта. Добавих яйцата и портокаловата вода и разбих. В друга купа смесих брашно, бакпулвер и сол. Съчетах двете смеси, добавих и шамфъстък. Разделих с влажни ръце тестото на две и оформих две правоъгълни парчета. Пекох на 180 C около 30 минути. Охладих, колкото да не се изгоря и нарязах по диагонал на равни филийки. Върнах във фурната за още 20 минути.

Разтопих шоколад на водна баня и потопих до половина всяка ягода. Поднесох ги с бишкотите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР