Храна за душата в топлите месеци

Студена супа от авокадо - лесна за приготвяне, с нежна текстура и богат вкус

Диана Шингарова 02 June 2015

Как да запазим кухнята хладна в наближаващите горещи дни? Като приготвим студени ястия или супа без варене например. Спомняте ли си онази мисъл на Джей Лено, че супата е просто начин да се откажете от основното ястие? В този случай наистина е така. Трудно е да си представим по-лесна за приготвяне, с по-нежна текстура и по-богат вкус супа.

фотография диана шингарова
Вземете 2 големи и добре узрели плода авокадо, 1 скилидка чесън, 2 стръка пресен лук, ½ зелена люта чушка, сол на вкус, 1 с. л. нарязан магданоз, 2 с. л. прясно изцеден лимонов сок. За скаридите: 20 скариди, 20 г масло, 1 скилидка чесън, 1 см корен джинджифил, нарязан на тънки лентички, сол и черен пипер на вкус.

Обелете авокадото и го пюрирайте с обелената скилидка чесън, лютата чушка, пресния лук и добавена малко вода. Аз предпочитам супата по-гъста и плътна, но ако търсите по-лек вариант, разредете с още вода. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. За скаридите: обелете джинджифила и чесъна, нарежете на ситно и запържете в маслото. Поръсете с черен пипер, добавете почистените скариди и посолете. Гответе скаридите за кратко от двете страни. Подправете супата със сол и магданоз. По желание нанижете скаридите на шишчета и поднесете така.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР