История в снимка - София Лорен и Елвис Пресли

Как София Шиколоне разроши най-прословутия перчем на планетата

Ирина Иванова 19 April 2015

Ако фотографът Боб Уилоуби не беше верен до смърт на принципа си „Винаги и навсякъде с фотоапарата!“, тези снимки нямаше да съществуват.

През февруари 1958 София Лорен и Боб снимат фотосесия в студиата на филмовата компания Paramount. Решават да обядват. В ресторанта на Paramaunt Боб сяда с гръб към вратата, София – срещу него. Изведнъж актрисата изпуска приборите си и се обляга назад, а лицето й изразява удивление.

Боб се обръща и вижда, че в ресторанта е влязъл самият Елвис. „Познавате ли се лично?“, попитал я Боб и след цяла една минута тя успяла да поклати глава отрицателно. После тази ослепителна 24-годишна жена не просто си възвърнала самообладанието, но за част от секундата „извадила“ от себе си звездата, секссимвола, богинята, изправила се и с най-уверената походка на света тръгнала към Елвис.

Без да каже и дума, го хванала за ръка и го довела на своята маса, сложила го да седне и седнала в скута му. И направила това, което биха направили всички жени по света в онзи момент – започнала да го целува и да разрошва прословутия му старателно загладен перчем, без въобще да й пука дали някой гледа, или не. Съвсем скоро Краля започнал също да отвръща на целувките й, а Боб снимал ли, снимал. Уилоуби бил истински щастлив, че си взел фотоапарата на този обяд.

„Беше рядко попадение! Две големи звезди в апогея на младостта и красотата си, които просто споделиха едни пет минути. Тя беше на 24, той – 23. И двамата – щастливи и безгрижни, без никакво предчувствие какво ще им донесе бъдещето.“

Фотография Боб Уилоуби, Paramount Studios Archive
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР