Сгодната жена Станислава Ганчева

Станислава Ганчева не иска да бъде представяна като съпругата на Красимир Радков

Ваня Шекерова 20 February 2008

Станислава Ганчева категорично не иска да бъде представяна като съпругата на Красимир Радков. Не само защото с женския си и журналистически нюх долавя, че всякакъв интерес към нея е зле прикрито любопитство към суперталантливия и много известен актьор от Шоуто на Слави, а и защото напоследък каквото и да е казала за него и съвместния им живот, е било скандално преиначавано и превръщано в злостна клюка.

Добре, представям ви Станислава Ганчева (без тирето, след което е Радкова) извън телевизията, където е водеща на нощния блок „Полет над нощта”. Тя е слабичка и не много висока естествена блондинка, зеленоока. Фризьорка попарила мечтата й да е червенокоса – обяснила й, че от боята косата й ще потъмнее най-малко с два тона, а и червеното пада много бързо, та ще трябва по-често да се боядисва.

От съвсем малка искала да е актриса и го постигнала миналата година, когато завършила школата по актьорско майсторство към НАТФИЗ под ръководството на проф. Гриша Островски. Преди това се дипломирала като журналистка и още докато следвала, започнала работа в кабеларка. Така от екрана на Демо, през обедния блок на 7 дни, сутрешния в БНТ, военния канал и пак БНТ, стигнала до нощния блок. (Това го написах само за сведение, нали обещах да я извадя от телевизора тая жена.)

Най-странното, което научих за нея, е, че не прилича на никого от родителите си, които са тъмнооки. Доста време мислела, че е осиновена. Като ходели на гости с нея, хората все викали: ама на кого прилича това дете бе. И дори шегата, че прилича на околната среда (от оня виц за циганина), не успявала да я накара да се чувства тяхна. Доста по-късно научила, че в рода на баща й има един прадядо Цено – рус и светлоок, на когото след това приличали всички правнуци. Станислава е много близка с братовчедка си, с която се заклели да не си променят фамилиите като се омъжат, да си останат Ганчеви. Но братовчедка й я предала, Станислава се „отървала” с тире. В качеството си на Ганчева тя е наследница на сериозен цветарски бизнес.

Родителите й имат оранжерия за ин витро производство на гербери. Станислава, която е единствена дъщеря, трябвало да ги наследи. Или поне на тях така им се искало. Всъщност тя и сега знае много за това как се размножават тези хибридни цветя и се чувства страхотно добре сред тях – почива си и се зарежда. Както го прави и галейки персийския котарак Чичоне, който избрали заедно с мъжа й – рижав и дебел. Или срещайки се с добри приятели от ученическите години, на които може да каже всичко, да се оплаче, сигурна, че думите й ще останат там, където ги е изрекла. Или пазарувайки бясно козметика – Станислава не излиза от вкъщи без грим, дори и само до кварталната бакалия. Смята, че това е реакция срещу натиска на родителите й да не го прави, докато била ученичка. Тогава се зарекла пред майка си, че един път да завърши, никога няма да видят лицето й негримирано.

Станислава се отнася с уважение към всичко, което й е дал Господ. Ходи на аеробика и боди уърк напоследък. Спортувала е какво ли не – и художествена гимнастика, и лека атлетика, играла е модерен балет, както и киокушинкай, карала зимни кънки. Затова сега Дядо Коледа й подарил чифт нови – да ги пробва на пързалката Ариана.

В този Дядо Коледа Станислава се влюбила от раз, срещайки го в Смолян. Тогава имала една дълга връзка, в която нещата вече куцали, така че нищо не й попречило да си познае точния човек. Не мислила дълго, само след 5-6 месеца облякла бялата рокля. И те така!

Тая сгодна женица не носи вина за закръгления силует на благоверния си – Станислава твърди, че е лоша домакиня, но според мен владее висшия пилотаж в кухнята, щом може да меси фантастични питки. Иначе майка й, която живее в съседния вход, готви божествено и Радкови (с тирето и без тирето) само принасят тенджери и тигани. Но по-често вечерят навън, тъй като и двамата са до късно по центъра.

Специалните моменти на Станислава са свързани с морето – всяка ваканция в Созопол или Несебър й се запечатва в главата като на лента. От известно време насам й влязла мухата да иде в Египет и не й дава мира. Дали не е била в предишния си живот там някъде, не знае. Не иска и да знае. Познава човек, който се подложил на регресивна хипноза и после твърдял, че е толкова разтърсващо и страшно, че се отразило на психиката и на здравето му. А Станислава е позитивен и оптимистично настроен човек, способен да изпита неистова радост от една усмивка, от целувката на любимия, от критиката на майка си дори.

Дете? О, да, със сигурност иска дете и то момиче, ще се казва Ния. Когато му дойде времето, разбира се, защото Станислава не е жена (особено пък Стрелец), дето ще спре развитието си и ще затъпче на място, оставайки вкъщи, докато мъжът й върви напред.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР