Цветно космато

Подмишници – небръснати и боядисани. Ужас? Напротив, последен бюти писък

Свобoда Сидерова 18 March 2015

„Жената трябва да е гладка!” Кой го казва?

От няколко години ярки кичури в киселинни нюанси украсяват гривата като част от поп културата. Почакайте, още нищо не сте видели. През 2015 г. се очаква трендът да „разцъфне“ във всички цветове на дъгата, но не на главата, а в зоната  на... подмишниците.

Да, да, правилно прочетохте. Макар инструкции „как и с какво да се боядисате там“ да циркулират в нета отдавна, предтеча на своеобразното движение е Рокси Хант, стилист от Сиатъл. В блога си тя обявява сините подмишници в тон със синята коса за „директен феминизъм“. Потребителите го препостват над 30 хил. пъти, като последователките на отказа от бръснене в нежната зона растат лавинообразно. Появяват се и хаштаговете #dyedpit („боядисани подмишници“) и #freeyourpits („освободи подмишниците“).

Според Рокси манипулацията с растителността е начин не само да изразите личната си свобода, но и естетична концепция, чиято цел е да промени разбиранията за естествена красота. (Спомнете си снимката на Мадона с избуяла „флора“ с надписа Long hair... Don’t Care!!!). Идеята окончателно да престанем да се срамуваме от един от вторичните полови белези падна присърце и на знайни и незнайни бюти блогърки. „На момичетата от най-ранна възраст се втълпява, че тялото трябва да е абсолютно гладко, а космите, с изключение на тези на главата, са уродливи.

Отглеждайки ги в зоната на подмишниците, почувствах прилив на увереност в себе си и реших да въстана против системата. Вдъхновяващо е.“ Така де, съзнателният избор е наше право, макар новата проява на феминизъм едва ли може да се нарече привлекателен детайл на образа. Или може, стига да не падате по-долу от Лейди Гага.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР