Питикюр за еротични подмишници

Зоната е не по-малко деликатна от тази на бикините. Странно защо не й се отделя нужното внимание. А би трябвало

Свобoда Сидерова 20 June 2014

Long hair... Don’t care написа в Instagram Мадона и заголи смело подмишница с избуяла поне от месец растителност. Не е ясно дали звездата бойкотира епилацията, въпреки че досега би трябвало да е изкоренила и последното косъмче. Или е фен на движението „Назад към природата“. Всъщност няма значение. Попкралицата може да си позволи далеч повече от тъмнеещи подмишници. А вие какво правите? Тъкмо добре сложеният като Аполон, не, нека бъде като Брад Пит, инструктор се надвесва над вас, за да ви помогне за правилното изпълнение на упражнението на тренажора и... Не и не! Натуралното изражение на честно заработената пот няма място в тази романтична сцена. Дезодоранти ново поколение спасяват от досадния конфуз. Но преди да ви разкажем за тях, вижте какво представлява питикюрът (от piticure).

Д-р Мармур
Piti какво?

Питикюрът позволява да видите подмишниците в нова светлина. На практика е грижа за кожата, също като при педикюра и маникюра. Новото направление в бюти индустрията е дело на д-р Елън Мармур. В 3-степенната система на американската дерматоложка няма нищо сложно.

- кожата се измива с гъба и меко почистващо средство за чувствителна кожа

- изплаква се с хладка вода и старателно се подсушава. Нито един дезодорант ролон или стик не е ефективен при влажна кожа. Да не говорим, че като се събере в гънките, влагата може да ви изненада с допълнителни   проблеми от рода на раздразвания

- антиперспирантът се нанася с три движения: от долу на горе, от горе на долу и още веднъж за по-сигурно – от долу на горе

Надеждна защита и комфорт 48 часа

Най-честите оплаквания от дезодорантите са повишена влажност, макар и да липсва мирис, чувство, че кожата не диша, следи по дрехите и аромат, напомнящ... освежител. Хубавото е, че марките се стараят да ги избегнат. Nivea залага на ценна пудра от каолин – минерал, известен със свойствата си да абсорбира и омекотява. Технологията Dry Pore на Avon формира защитна бариера срещу изпотяване и неприятна миризма. Ноу-хау на Fa е дълго неизветряващ аромат. Уникална технология го улавя в малки маслени частици и го освобождава постепенно през целия ден. Garnier изненадва с принципно нов невидим „сух крем“. Кремообразната текстура (восък-във-вода) се изстисква през разрезите на сферичния апликатор.

При контакт с кожата течността се изпарява, восъкът попива, а на повърхността остава пудра. Образувалият се невидим защитен слой не се нарушава и не се износва. Neo (оттук и името на дезодоранта) преживяването носи свежестта на спрея, но без зачервяване, мекотата на стика (без следи) и нежността на ролона (без усещане за влажност). Други плюсове са 80% съставки грижа за кожата, гарантиращи 34% повече мекота, и богатият избор – 4 ароматизирани варианта и един без.

Алуминиевите соли, честа съставка в дезодорантите, бяха обвинени в какви ли не смъртни грехове. За токсична обаче се смята доза от 50 г в денонощие

Препоръчва ли се дезодорант по време на спорт?

Въпрос на избор, ако ви притесняват мокрите петна под мишниците. Сама по себе си свежата пот не мирише, съответно не причинява неудобство. При сериозни физически натоварвания обаче спецовете препоръчват да се въздържате от дезодорант. Макар и минимално, той влияе на саморегулацията на организма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР