Снимка: Мануела Панайотова
Зимата се готви да си ходи. По белите й поли вече има нежна шевица от треви и кокичета. Птичи песни пробиват мъглите и възвестяват всемирното пробуждане. В килера ми се мъдри последната тиква, сигурен знак за идването на нов сезон.
Тя имаше водеща роля в есенната и зимна кухня, така че сред последните сезонни поръчки, като за достоен финал, е ядковото мляко с печена тиква.
Как го направих: Накиснах за 6 часа 1 чаша сурово кашу. Блендирах с 4 чаши вода и щипка морска сол. Прецедих. Добавих 3 чаши печена тиква, щипка прясно настъргано идийско орехче, 1 ч.л. екстракт от ванилия и щипка канела. Пасирах до гладка, кремообразна структура.
ТВОЯТ КОМЕНТАР