Саундтракът на февруари

През месеца на любовта - Cellos, Toumani and Sidiki, Лили Иванова, Led Zeppelin и Scorpions

eva.bg 06 February 2015

Cellos Celloverse
Вирджиния

През 2011 г. първото им видео с инструментал на Smooth Criminal на Майкъл Джексън в YouTube беше фурор. След първия си албум придружиха Елтън Джон по време на турнето му. На 9 декември 2014 в НДК представиха част от новия си албум и два часа даваха автографи. Чуйте ги!

Toumani and Sidiki Diabate World Circuit
Дюкян Меломан

Съвременен прочит на традиционни песни от Гамбия отпреди век и половина или от Сенегал и Мали. Тумани е най-виртуозният съвременен изпълнител на 21-струнния африкански инструмент кора, синът му Сидики доскоро свирел рап. Съзерцателен, виртуозен музикантски албум.

Лили Иванова Поетът
Вирджиния

14 песни от 1967 до 2014 г., сред които най-големите й хитове в нов аранжимент. Почитателите и меломаните сравняват албума с музикална стихосбирка заради изключителните текстове на Дамян Дамянов, Павел Матев, Любомир Левчев, Йордан Милев, Маня Иванова...

Led Zeppelin Physical Graffiti
Орфей

Ново издание на 6-ия им студиен албум 40 години след появата му. Продуциран и ремастериран от Джими Пейдж и придружен от аудио диск с неиздавана до момента музика. Албумът е 16 пъти платинен в САЩ и е считан за един от най-великите двойни албуми на всички времена.

Scorpions We Built This House
Вирджиния

Прощално турне ли? Нали последното беше такова? Но ето че Scorpions обявяват нов албум и ново специално турне по случай половинвековния юбилей на групата. Едноименният сингъл е пълен с енергия, характерни китари и вокала на Клаус Майне, който не може да бъде сбъркан.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР