Чаена церемония

Китайците използват чая като вид почивка на стомаха между блюдата

Мануела Панайотова 27 December 2014

Покрай празниците освен сърцата си, претоварваме и стомаха. Затова винаги е добре дошла една спасителна идея за разтоварване. Моята се нарича чай от джинджифил с мента. Китайците използват чая, особено този, като вид почивка на стомаха между блюдата и освежаване на сетивата. Моят чай е обогатен с две неочаквани идеи – чесън и лют пипер.

Eто я цялата комбинация: джинджифил, нарязан на фини резени, половин лайм или лимон, нарязан на четири, щедър стрък прясна мента - от онази, с дребните листенца и по-силен аромат, скилидка-две чесън, разполовени, и щипка лют червен пипер. Всичко това заливам с гореща вода и прецеждам след 20 минути. Вълшебният аромат подклажда любопитство и още с първата глътка ще разберете, че експериментът си е струвал - имате напитка сгряваща и в същото време свежа, без доминиращ акцент. Защо ли ми напомня с нещо за лятото?

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР