За един ароматен и вкусен Никулден

Пържена пъстърва с чипс

Соня Капсъзова 06 декември 2019

Снимка: Бойко Калев, Владо Прангов за The Art of Taste

Необходими продукти: пъстърва, олио за пържене, 1/2 глава целина, 1 връзка градински чай, 100 мл бира, 1 с.л. брашно, брашно за поръсване, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Почистете добре и подсушете пъстървата. Посолете я и я оваляйте в брашно. Пържете в нагорещено олио по пет-шест минути от всяка страна. В отделен тиган с повече олио запържете листата от градински чай, които предварително сте накиснали в смес от бира, брашно, сол и черен пипер.

Пържете до златисто и извадете върху хартия. Нарежете обелената целина на тънки резени с помощта на картофобелачка. Изпържете люспите до златисто, извадете ги върху хартия и посолете.

Сервирайте рибата още топла, поръсена с листа градински чай и чипс от целина. Ароматът е невероятен, ръцете трябва да са чисти, а бирата да е студена.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР