Деница и кафе „Антракт“

По следите на намереното време

Адриана Попова 09 November 2014

Снимка: Александър Осенски

Няма начин да сбъркате гласа на Деница Аргиропулос – нисък и секси. Имаш чувството, че разговаряш с нощното небе, но с много звезди по него. На бара в заведението й – кафе-галерия „Антракт“, стои гонг с прикрепена към него лъжица и надпис: „Ако не ме виждате, ударете гонга с лъжицата“. Последвайте съвета и ако имате късмет, ще видите и чуете самата Деница.

Фотография Александър Осенски
По професия е сценограф, заедно с трима свои колеги е печелила „Икар“ за „4 стаи“ в Театър „София“, работи със студиото за документален театър Vox Populi. Сценографската й страст личи в интериора на „Антракт“, където артистично са съвместени десетки винтидж предмети. Напълно възможно е да пиете кафе от белгийски порцеланов сервиз и да го разбърквате със старинна сребърна лъжичка, след като сте си сипали захар от 50-годишна захарница. Може да си изберете музика сред колекцията грамофонни плочи, от аудиокасетките или просто да включите ретро радиоапарата.

Деница е истински нещотърсач, има „жесток афинитет“ към ровенето по тавани и скринове, по битпазари, откъдето спасява предмети с характер и собствена красота, лъсва ги и ги включва в личната си свита. Покрай нещотърсенето открива и помещението за кафе-галерията, което преди това 18 г. е било ксерокс.

В „Антракт“ освен кафе може да си вземете кана индийски чай, сандвичи, бира или по-хард алкохолни напитки, можете да си поръчате кетъринг, ако решите да празнувате тук, също да играете на асоциации, да разглеждате картини от гостуващи художници, да тактувате с крак на джемсешъни, да гледате театър – например моноспектакъла RED на Радослав Йорданов по текстове на Ерик Богосян. Входът за събитията е безплатен, има само шапка за волни пожертвувания.

Деница е донесла в „Антракт“ своя артистичен свят. Самата тя е фамилно „обременена“ – майка й е актрисата Пламена Гетова, баща й е Кириакос Аргиропулос, режисьор и директор на Столичния куклен театър. Чудно ли е, че не е станала софтуерен инженер?

Адрес: „Антракт“ е точно срещу ЦУМ, входът през паркинга на  бул. „Княгиня Мария Луиза“ 17 и работи от 15 до 3 ч., вторият вход е откъм безистена на ул. „Пиротска“ 3, етаж 2, отворен е до 21 ч.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР