Петъчно момиче: Ража Файес ел Мадхун

5 въпроса за съвършения уикенд към младата изпълнителка

eva.bg 24 October 2014

Ража е момиче с глас и китара, името й е арабско, защото нейните родители са от Палестина. Родена е в Кувейт през 1989 г. Учила е Финанси в УНСС, но започнала да свири на китара и животът й поел в друга посока.

В момента свири с банда и отделно развива друг проект с челистката Илияна Георгиева като дует (китара, вилончело и глас). Гостувала е и като вокалист на различни концерти на други банди като една от тях е „ОСТАВА“ на концерта в „Маймунарника“ в чест на 22-годишнината от основаването на групата. Спомня си точната дата на първия лайв в живота си - 31.10.2013 г., който й дава голяма популярност на столичната сцена.

Първият сингъл на Ража вече е записан и готов, предвижда и видео към него, така че скоро ще можем да го слушаме. Освен че се занимава с музика, тя работи в една от най-успешните IT български компании за онлайн игри, където отговаря за арабския пазар.

Можете да се свържете с Ража тук.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

Всеки уикенд е съвършен, стига да съм заобиколена от приятни и небрежни хора. За мен няма кой знае каква разлика между уикенда и останалите дни от седмицата, единствената разлика е в това, че не трябва да ставам рано. „Петък вечер” понякога се премества във вторник или в четвъртък. Наскоро казах на една приятелка, че уикендът свършва в понеделник, а тя ми отговори: Този уикенд, който започна през април ли?

Та, съвършена вечер по-скоро е тази, която споделяш с любими хора, с по няколко питиета, на жива музика, разговори, смях, прибиране рано сутринта, грабване на нещо за хапване, сутрешен откровен „философски“ разговор за живота, спане до късно в събота, супи по обяд, разходка с кучета следобед, вино и сирене привечер, театър, бири (които може да ескалират към по-концентрирани питиета), търсене на отговор дали обичам или мразя неделята, свирене на китара, пеене и разни такива щуротии.

В повечето случаи свиря през уикенда, но общо взето програмата е същата, само че вечерите се наслаждавам на прехвърленето на цялата си емоция към хората, които стоят пред сцената и на нея.

2. Три неща, които ще направиш през този уикенд:

Ще сготвя нещо вкусно и ще поканя няколко човека в къщи на вечеря.

Ще се шляя с моята разсеяност и моето куче много часове в парка и после - на репетиции, за да се разделя малко с разсеяността и да се измъкна от реалността.

Ще науча кучето си вече да не дава лапа, когато му я поискат.

3. Три неща, които няма да направиш този уикенд:

Не мога да забраня на себе си каквото и да е било, така че ще правя всичко, което искам да правя и няма да правя това, което някой друг иска от мен да направя. Освен ако и аз самата не искам същото.

А да, и ще се опитвам да не казвам „Никога няма да пия повече“.

4. Твоята уикенд-закуска:

Моята закуска е кофеин с никотин на очи, а през уикенда направо си обядвам супички с фреш или лимонада. Всякакви супи, много супи!

5. Твоето четиво за уикенда:

В момента чета Sophie's World на Jostein Gaarder и мисля да я дочета.

1 КОМЕНТАР
1
Гавазов
24 October 2014, 13:23

тази я познавам... тя е хипи и работи на компютър

ТВОЯТ КОМЕНТАР