Бързо и лесно!

Шейк с матча

Диана Шингарова 27 September 2014

Тази рецепта може да влезе в списъка на бързите и лесни рецепти, ако от предната вечер изчистите от семките и нарежете на кубчета 1 чаша диня и банан и половина на парченца и ги оставите да пренощуват във фризера. На следващия ден не ви остава друго, освен да пасирате в кухненския робот чаша ядково мляко (соево например) с 1 ч.л. зелен чай матча на прах, да добавите замразените диня и банан и да пасирате отново.

По желание може да се добавят ванилов протеин и 1 ч.л. семена чиа. Видео за тази много вкусна и приятна рецепта скоро ще може да видите и в блога на група експериментатори, както са нарекли себе си моите приятели от www.kukuriak.com.

Знаете ли, че матча (matcha) е висококачествен японски фино смлян зелен чай, който се поднася по време на японската чаена церемония. Извън Япония зеленият чай е познат като напитка и като добавка за приготвянето на различни ястия, за да се оцветят в зелено. Съдържа голямо количество антиоксиданти и хранителни вещества. Засилва и обмяната на веществата и спомага за намаляване на стреса. Може да намерите на www.zoya.bg.

Фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР