Петъчно момиче: Алеся Иванова

5 въпроса за съвършения уикенд към младата дизайнерка

Ирина Иванова 05 September 2014

Преди десетина дни българският дизайнер Алеся Иванова се класира сред полуфиналистите на конкурса Electrolux Design Lab 2014  със своя проект LIO. Темата на тазгодишното издание на конкурса е "Здравословна среда у дома", а проектът на нашето момиче достигна до полуфинала в състезание с 1700 кандидати. Алеся представя метод за пречистване на въздуха с помощта на... живи микроорганизми.

Алеся завършва магистратура Инженерен дизайн в Технически университет София. Магистърската й работа е свързана с анализ и проектиране на обслужващи роботи и взаимодействието им с хора. В момента работи в сферата на продуктовия дизайн и е част от екипа на българския технологичен start-up Stepsss – смарт устройство, насочено към спортистите и хората, които обичат да бягат за здраве и добра форма като целта на това устройство е, анализирайки начина на бягане, да намали травмите. Стискаме палци на Алеся и й пожелаваме успех.

Можете да я подкрепите - нея и нейния проект - онлайн на адрес http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/living-air-flow-laf/ до 14 октомври 2014 г. Двама от всички гласували ще имат шанса да спечелят пътуване до Париж за гала церемонията по връчването на наградите през ноември.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

Много мързелив и далеч от ежедневните задължения.

2. Три неща, които ще направиш през този уикенд:

Най-вероятно ще пътувам, ще спя на чист въздух и ще карам колело с приятеля ми.

3. Три неща, които няма да направиш през този уикенд:

Няма да работя по проекти, няма да говоря по телефона, няма да искам да си тръгна.

4. Твоята уикенд-закуска:

Надявам се на домашни мекици със сирене :)

5. Твоето четиво за уикенда:

„Аз, роботът“ от Айзък Азимов

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР