Хитовете на лятото - част 2

Уверено предсказваме на блестящите във всяко отношение бюти продукти статус на абсолютен must have

Свобoда Сидерова 26 August 2014

Категория: Грим
Бюти облагородяване

Пълно щастие има. Визажисти спестяват мъчителния избор между червило и блясък. Първи Chanel, Lancome и YSL кръстосват дълготрайни пигменти с лаков ефект. Тази година щафетата поема Dior. От марката наричат Dior Addict Fluid Stick многофункционален хибрид. И с право. Както по отношение на формата, наподобяваща гилза, така и на текстурата – течна като блясък и ярка като червило.

Причината почти да не се усеща на устните е замяна на обичайните восъци с вода. YSL предлага да изневерите на любимите си руж и червило и да се отдадете на двойна игра с Baby Doll Kiss&Blush. Ефектът му е същият, както ако нанесете кремообразен руж на устните или червило на скулите. Лекият мус обвива кожата в кадифен воал. В ролята на руж хибридът се поставя на точки до постигане на желания нюанс.

Сиси срещу Диди

За онези, които все още не са усвоили козметичната азбука, напомняме. BB (от blemish balm) визуално усъвършенства и се грижи за кожата. Освен всичко друго, CC (от color corrector) коригира тена. DD (от daily defence или dynamic do-all) пък защитава кожата. В бюти битката между биби-тата и сиси-тата лек превес имат вторите.

СС кремът е идеален за корекция на зачервявания, петна или жълтеникав безжизнен тен. Благодарение на адаптиращи се пигменти бялата текстура на Revitalizing Supreme CC SPF 10 на Estée Lauder при контакт с кожата става бежова. Въпросът със сиси-тата и диди-тата е открит, тъй като на нашия пазар има само един DD крем. Дневният защитен екран Daily Defence SPF 30 на Decleor гарантира двойна застраховка срещу UV лъчи (минерален филтър) и замърсявания (моринга).

Откровено сияние? Не, мерси

С леката ръка на топвизажиста Пат Макграт терминът „полумат“ влезе в лексикона на всички, които харесват не напълно матов тен, но не и блестящ, а естествен. Освен усещането за кадифен воал, друг плюс на тоналните средства е, че виждате разликата, без дори да я усетите. Безтегловната текстура на усъвършенстващия флуид Miracle Air de Teint SPF 15 на Lancome е резултат от смесване на пудри и вълшебни частици, 25 пъти по-леки от стандартните.

Прозрачни и перфорирани, те улесняват движението на въздуха. Изглаждащият фон дьо тен на водна основа Perfection Lumière Velvet SPF 15 на Chanel мигновено се слива с кожата. Два вида пудри – полупрозрачни и покрити с минерални пигменти – меко си играят със светлината, разсейвайки я без явно сияние.

Категория: Коса
Най-доброто изобретение от времето на сухия шампоан

Не бързайте да прибирате в чекмеджето т.нар. макиаж за коса. Кичурите в ролята на аксесоар са тренд и през есен-зима'2014-15 с разликата, че се концентрират само в една част на косата. След като label.m опипа почвата с розовия си спрей пудра Powder Spray, е ред и на други цветове – синьо, лилаво и червено.

Подходящ за себеизразяване е и кобалтовият Spraychalk на Bumble&Bumble. Макар да наричат Hairchalk на L’Oreal Professionnel тебешир, на практика това е флуид, който не прониква в структурата на косъма, а образува на повърхността цветен филм за сметка на пигменти, аналогични на тези в макиажа. Системата „днес има, утре няма“, по която работят продуктите, позволява да експериментирате с цвета на косата, както с лака за нокти.

Калифорнийско русо

Секси ваканционното излъчване е немислимо без ефекта „целуната от слънцето“ коса. Лесно ще го постигнете с изсветляващия с 2 тона гел Casting Sunkiss на L’Oreal Paris. Независимо че е на пероксидна основа, формулата е грижовна към косата (защитни и термо съставки и масло от камелия). Активира се от топлина – слънце или сешоар – и не се измива.

Необичаен прираст

Според статистиката прозиращият скалп е вторият бюти проблем след прекомерното тегло. Въпросът е да уцелите момента, когато оредяването е поправимо. Колкото по-рано започнете терапията за възобновяване растежа на косъма с Dercos Neogenic на Vichy, толкова по-голям е шансът да възстановите генетично зададената гъстота на гривата.

В основата на формулата е изследване, доказващо, че почти 1/3 от фоликулите заспиват дълбок сън. Задачата на молекулата Stemoxydine в концентрация 5% е да създаде работна среда за стволовите клетки. Те пък от своя страна наритват „мързеливците“. След 3 месеца производителността им, разбирайте прирастът, скача с 88%.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР