Хитовете на лятото

Уверено предсказваме на блестящите във всяко отношение бюти продукти статус на абсолютен must have

Свобoда Сидерова 19 August 2014

Категория: Антиейдж
Утре вече настъпи

Майките ви дори не са сънували комплексния подход на антиейдж кремовете на XXI век. Корекцията само на бръчки е недостатъчна. В борбата за младост се налага да отчитате и други противници: сухота, хиперреактивност, мазен блясък... Ето защо Chanel адаптира формулата на крема Le Lift спрямо нуждите на кожата, лансирайки три текстури: Creme за нормална и смесена, Creme Fine за чувствителна и проблемна и Creme Rich за суха.

„Кога да започна да ползвам антиейдж крем за очи?“ Тime-Filler Eyes на Filorga прави задавания милион пъти въпрос излишен. Дори да сте на 28, не казвайте, че не прикривате с коректор следите от умора или не ползвате база, за да не се събират сенките в гънките. Още след първата вечер се събуждате с широко отворени очи.

След 2 месеца ефектът е почти идентичен на естетични процедури: блефаропластика за повдигане на клепача, ботокс и мезотерапия при „пачи крак“, пилинг, лазер и филър при тъмни кръгове и хлътвания. И то без да минавате „под ножа“. Най-хубавото на вуду магията, разбирайте абсолютната корекция на околоочната зона, е, че миглите се уплътняват до 40% и се удължават до 43%. Без майтап.  

Парола: Тониран SPF

Може да не четете този абзац, ако сте с няколко слънчеви бани по рождение. Или не – по-добре го прочетете, за да го споделите със светлокожите си приятелки. „Премервайки“ веднъж перфектния тен, предоставен от ВВ и СС кремовете, трудно е да се откажете от тях в жегата. Вярно е, че повечето формули съдържат SPF, но той е недостатъчен за плажа, особено ако сте с чувствителна кожа.

Тонираните кремове с висока защита – както срещу целия слънчев спектър, така и срещу дългите UVA лъчи – са отлична идея. Не само спестяват белия слой от минералните филтри и придават загар като след седмица на море, но и се трудят на няколко фронта: предпазват клетъчните мембрани от оксидативен стрес, хидратират, успокояват...

Категория: Иновации
Стой, не мърдай

Преди няколко години nail артистите не само обявяват удължаването на ноктите за лош тон, но и предлагат алтернатива, съединявайки гел с обикновен лак. Образец на подобен продукт е Shellac на CND. Лаковете с гел ефект, но без изпичане с професионална лампа улесняват още повече нещата. Във Vernis Couture Dior използва органичен силиций и технополимер за дълготрайно покритие, напомнящо по гладкост и блясък стъкло.

Освен това може да сте спокойни за вида на нокътната плочка. Съставът е 80% натурален. На сигурността залага и Avon. Gel Finish гарантира до 42% по-здрави нокти.

Няколко капки на ден

Какво ще кажете да замените обичайния крем за лице със сухо масло? Ще останете изненадани. Благодарение на състава си, родствен на липидния защитен слой на кожата, то улеснява проникването на активните вещества на последващия крем. При това попива не по-дълго от хидратант. Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil на La Prairie може да се нанася не само на лицето и косата, но и да се смесва с продукт за тяло за усилване на ефекта му.

Фен на handmade тенденцията е и Clarins. Концентратът за изкуствен загар Radiance-Plus Golden Glow Booster за секунди гарантира бронзова кожа без петна, ивици и неприятен мирис. Добавянето само на три капки в крема, маслото или серума (текстурата няма значение) ги превръща в многомашинници. След постигане на желания интензитет на тена продължете с по 2 капки за поддържането му.

Категория: Дебют
Вълшебни it пръчици

„Какво може да е по-модерно от елегантна черна линия?“ Отговор дават спиралата Dior Addict It-Lash и очната линия Dior Addict It-Line, дебютна работа на Питър Филипс за Dior Beauty. Вижданията си новият артдиректор претворява в круизната колекция’14-15. Графичният макиаж – очна линия на горния и на долния клепач – е в тон с основния цвят на тоалетите и подчертава играта със строгите линии на силуета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР