Плажно зайче 2014

Бюти визии помагат да спечелите титлата

Василена Цанова 17 August 2014

Очна линия Super Liner Perfect Slim на L’Oreal Paris, джъмбо молив за устни Patentpolish на M.A.C, течен фон дьо тен UV Protective SPF 30 на Shiseido, компактна бронзираща пудра и руж за лице и деколте Terracotta Terra Tropica на Guerlain

Изкушението да подражавате на Жизел Бюндхен и Лейди Гага, които се появяват без капка грим (дали?) на плажа, е голямо. Бионсе не е на това мнение. По време на ваканцията певицата не пренебрегва блясъка за устни в коралов оттенък и сиви сенки. Разбира се, макиажът е личен избор, но никога не е излишно да знаете подходящия за пясъчно-слънчевите дюни.

Урок по BB и CC...

Освен за почивка, ваканцията е и за преговор на усвоеното през годината. Щом временно в речника ви не присъства високопокривен фон дьо тен, по-леката текстура е основно „изразно“ средство за естествен финиш. BB кремът на Estee Lauder озарява и изравнява тена (прозрачна слюда) и хидратира (хиалуронова киселина и глицерин).

Като един Рамбо на козметичния небосклон СС кремът на Lancome не само моментално разкрасява, но и атакува няколко противника наведнъж. Детоксикираща съставка предпазва от замърсяване. Антиейдж ефектът е поверен на производно на витамин С, а срещу сивкав и повехнал тен се съюзяват чаена гъба комбуча и мускус от розово масло.

1 ТРИК: Ако вече имате тен, от трите нюанса на СС крема на Lancome изберете 03, който ще придаде на „целунатата от слънцето“ кожа златисти тонове... и по слънчева защита

Марките са се погрижили да не слагате под тоналното средство слънцезащитен крем с висок фактор. Estee Lauder и Shiseido залагат на SPF 30, Lancome – на SPF 50/PA+++. Необичайно висока за СС крем протекция, но пък идеална срещу петна и фотостареене. Тъй като продуктът е тестван в най-замърсените места по света – Париж, Шанхай и Ню Йорк, – може да продължите да го ползвате и в града.

Макар и в джобен размер, течният фон дьо тен на Shiseido носи максимални ползи. Независимо от неравностите по кожата технологията супервоал UV 360° гарантира равномерно нанасяне на защитните съставки и пигменти. Така лицето е с перфектен тен и защитено от всеки ъгъл. Докато микс от цветето саксифрага, корени на японска акация и листа на розова ябълка предпазва от бръчки и петна, хиалуронова киселина хидратира.

2 ТРИК: Нанасяйте BB и CC кремовете отново след всяко къпане, тъй като не са устойчиви на вода. Това не се отнася за фон дьо тена на Shiseido, с него плувате или спортувате на воля

Тен кабина на плажа

„Загарът кара очите да изглеждат по-големи, а зъбите по-бели“ – твърди Трой Сурат, гримьор на Шарлийз Терон. Според гуруто Боби Браун пък „бронзантът е не само най-бързият начин да „стоплите“ кожата, но и да моделирате лицето, затъмнявайки някои зони“. Този сезон must have са универсалните продукти.

Зашеметяваща в абаносова кутийка в размер XXL, пудрата руж на Guerlain се използва по три начина. Ако смесите двата бронзиращи нюанса, постигате равен тен. С по-тъмния подчертавате изпъкналите зони, като рисувате цифрата 3 – от средата на челото към скулите, от скулите към брадичката и после към шията. Докосването на скулите с розовия нюанс гарантира мигновен освежаващ ефект.

3 ТРИК: Бронзиращата пудра с матов ефект е подходяща за скулптиране на лицето, а блестящата – за придаване сияние на кожата. За секси излъчване като на ангелите от Victoria’s Secret поръсете щедро деколтето

Ореол от светлина

Канени сте на парти край басейна, но се тревожите гримът да не потече  (буквално!) пред очите на всички заради горещината и влагата. Мултифункционалната база за грим на Chanel спестява шока. Повече от обикновен праймър, тя не само озарява, но и подготвя и изравнява, омекотява и коригира, подчертава и освежава.

Млечнобялата флуидна текстура с бленда от пудри е в нова опаковка, като шпатулата е заменена с помпа. Сияйното впечатление ще затвърдите и с новата пудра Vitalumiere на марката. Концепцията й е любопитна – обединявайки плюсовете на пудра и течен фон дьо тен, гарантира ефект „втора кожа“. Сатенения финиш постигате с 2-3 размаха на включената мини кабуки четка.

4 ТРИК: Използвайте базата по три начина: преди фон дьо тена за блясък и корекция, смесена с него за изсветляване на нюанса му, или директно върху него по скулите, челото и носа за скулптиране

Фешънистка на хоризонта

Не принасяйте устните в жертва на слънцето и вятъра. Ако червилото ви се струва излишно на плажа, спрете се на алтернативата на M.A.C. Омекотяващите съставки в джъмбо молива карат устните да се чувстват комфортно като облечени в луксозна сатенена пижама. Фаворитът сред 12-те нюанса е Teen Dream – ярко коралово, с оттенъци на оранжево.

Той стои ултрамодерно до котешкия поглед в мистериозно синьо. Прецизната четчица на очната линия от колекцията Miss Rebel на L’Oreal Paris позволява да чертаете линии с калиграфска прецизност. Пигментите във формулата обещават 24-часова издръжливост и милион приключения.

5 ТРИК: според Лучиа Пика, гримьорката на House of Holland, оранжевите устни са точното попадение за жени с тен и блондинки

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР