Биотокачка и прясно изпечен хляб

През този сезон родните морски курорти ни изненадват с нови вкусове и налагат тренд встрани от класиката на риба с бира или миди с бяло вино

Елка Влаховска 14 August 2014

В началото на сезона отвори врати ресторант и пиано бар Ноти на Марина Диневи в Св. Влас. Собствениците са ентусиасти да предложат здравословна храна и определят менюто като „семпло и вкусно“, а в него най-важен е произходът на продуктите. Повечето от тях идват от екоферма в Странджа – зеленчуците, яйцата и птиците.

Тук е едно от малкото места, където може да се опитат ястия с пъдпъдъци, токачки или скални гълъби. Млечните продукти също са био – от екоферми в Родопите и Хисаря, а месата и стековете пристигат от Испания и Франция.

По европейски маниер кухнята е открита, а при повече любопитство можеш да видиш и как се приготвя омесеният и изпечен на място хляб. Компания на менюто правят вината – изборът е от над 250 вина, съхранявани при правилната температура. И тъй като все пак си на морето, къде и без прясна риба? Вечер отваря врати пиано барът, където купонът може да продължи до зори.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР