Ездата - емоция и спорт

Какво си подаряват модерните млади жени за рождените дни? Ваучер за езда на кон! Това откри EVA и реши да го сподели

Елка Влаховска 12 August 2014

Снимка: Нина Абрашева

Внимание обаче: ездата води до пристрастяване. Къде и как да се позабавляваме, ако работим в столицата?

3 добри места за старт

Ако за първи път се качвате върху коня, много е важно да срещнете търпеливи инструктори. Ще ги откриете в конните бази Спортна София в Борисовата градина, в Божурище и в Драгалевци. Може да се запишете за един час, а може и да си вземете месечна карта, за да усетите адреналина на този спорт и магията на общуването с кон.

Конна база „Драгалевци“ е много подходяща и за децата, защото освен да направят първи стъпки в ездата, могат да се забавляват и на различните спортни атракциони сред природата. Повече инфо – на www.ezdasofia.com.

3 места за дълги разходки

Повечето конни бази организират за по-напредналите планински преходи. Те обикновено се съчетават с пикници на открито и нощувки в хотели и хижи из околността.

Никога няма да предвождаш кавалерията, ако мислиш, че изглеждаш смешно на кон.“ Адлай Стивънсън, американски вицепрезидент
Конен туризъм – конюшни „Азая“

Само на 25 км от София, по магистрала „Тракия“, до Вакарел, се намира „Азая“. Отлично училище за езда и за конен туризъм. Който веднъж е отишъл там, оставя сърцето си. За информация и записвания – тел. 087 878 06 11 или на страницата във фейсбук.

Конна база „Св. Иван Рилски“ във Владая организира разтоварващи разходки, полска или екстремна езда по избор. Седемте маршрута са в планините Витоша и Люлин. За пикниците могат да организират и чеверме. За резервации: www.konnaezda.eu

Конна база „Нова Звезда“ в Княжево приема и начинаещи, и напреднали. Антистресовите разходки може да се съчетаят с релаксиращи йога практики и биохрана. Груповата езда може да се организира с програма по заявка на www.ezdabg.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР