Нейно Стилно Величество

Тя може да носи еднакво елегантно както всекидневни дрехи от Zara и Mango, така и тоалети събития на испанските дизайнери Felipe Varela и Lorenzo Caprile.

19 July 2014

На 41 г. бившата журналистка Летисия Ортис стана кралица, след като съпругът й Фелипе беше коронясан за крал на Испания. Със своите елегантни тайори и великолепни вечерни рокли, подчертаващи изящната й фигура, доня Летисия се превърна в модна икона за испанците още след сватбата й с принца през 2004 г. Както пише един моден анализатор: „Аз не съм виждал снимка на Летисия, на която да не изглежда абсолютно великолепна.“ Тя може да носи еднакво елегантно както всекидневни дрехи от Zara и Mango, така и тоалети събития на испанските дизайнери Felipe Varela и Lorenzo Caprile. Може да бъде видяна и по джинси, когато взема дъщерите си от училище или когато отива на концерт на инди рок банда с приятели. (Летисия впрочем е единствената кралска особа в Европа, която е била забелязвана да пътува с метро!) Когато обявяват годежа си с Фелипе, тя се появява облечена в бял костюм с панталон. Костюмите с панталон са нейна любима дреха още от времето, когато работи като журналист за CNN+ и испанската телевизия TVE.

Неизбежни са сравненията между нея и другата монархическа модна икона – Кейт. Преобладаващото мнение е, че Летисия е едновременно по-елегантна и по-дръзка. Тя прави стила на Кейт да изглежда леко скучен и някак по-простоват. И двете са момичета от средната класа, един от дядовците на Летисия дори е шофьор на такси, но според запознати с фамилната история, новата испанска кралица все пак има синя кръв във вените си – прабаба й по бащина линия произхожда от род на дребни баски благородници.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР