Петъчно момиче: Ина Николова

5 въпроса за съвършения уикенд към младата актриса

Ирина Иванова 20 June 2014

Преди почти година Ина заминава за Манчестър, за да продължи образованието си. Университетът й е позициониран в Media City UK, където по думите й „има разкошната възможност да диша със страшна сила във врата на BBC”.

Ина Николова е момичето от филма „Кецове” на Валери Йорданов и Иван Владимиров, а най-новата й роля е във филма „Съдилището" на Стефан Командарев, където си партнира с Асен Блатечки и Ованес Торосян. Никога не е учила актьорство. Завършила е анимация в Нов български университет. В момента се занимава с няколко анимационни проекта. Милее си за вкъщи всекидневно. Лятото ще си дойде, за да отиде на фестивала на късометражното кино IN THE PALACE в Балчик, където заедно с аниматорите на Compote Collective ще правят една анимационна работилница за деца. А после? „Концерт на Офспринг, близки хора и море, естествено. Много море :)” А пък ние много харесваме Ина!

Повече за нея можете да прочетете тук.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

Първо - всеки уикенд ми е съвършен, ако съм изпълнена с обич, обстоятелствата са подробност.

Второ – не изпадам в екзистенциална криза, ако не изляза в петък вечер. Обичам да импровизирам - ако нищо наистина интересно не се случва, обикалянето по улиците с по бутилка бяло вино и приятел със сходно настроение е любим вариант. Важното е да се движим - не просто да се залепим на пейка и да чакаме нещото да се случи.

Трето - обичам също да се забавлявам тръпнеща, защото знам, че на следващия ден заминавам за някъде с малко багаж.

В събота  спя до късно, ако не пътувам някъде. Ако не работя по нещо конкретно, обичам да правя наглед безмислени неща и да си поставям предизвикателни цели от най-безумен характер. Например да преследвам някакъв цвят или картинка. И когато го/я видя, да си казвам: Това е знак. Тук трябва да седна и да изпия един сок.

Обичам да се нося по течението на града и да изследвам малките му тайни. Да научавам и да се вдъхновявам в крачка. Като цяло ми харесва да се забавлявам по най-неконвенционални начин и причина. Приключение някакво до късно или направо до неделя, такива работи.

Неделя - тя по принцип ми тежи, заради сянката на идващия понеделник. Но хубавата храна, хубавото време и хубавите хора винаги я изпълват със смисъл и надежда. Обичам да си работя по лични проекти в неделя, тогава всички са уморени от предните два дни и витае едно блажено спокойствие.

2. Три неща, които ще направиш този уикенд:

За разнообразие уикендът ми „подрани” и прекарах 3 чудесни дни в Лийдс в средата седмицата. А през истинския уикенд ще рисувам един сториборд и ще си почивам много активно.

3. Три неща, които няма да направиш този уикенд:

Няма да правя нищо, което не искам, с никой, който не харесвам. Това е по принцип, но важи и за уикенда.

Няма да изпадам в крайности, що се отнася до дейности, включващи прахосмукачки, перални и прочие.

Няма да спра да се надявам да не вали.

4. Твоята уикенд закуска:

Плюс или минус махмурлук :) Английската закуска (Full English) в късна съботна сутрин, приготвена и консумирана в пъб, ухаещ на прокиснала бъчва, в компания на хора, които се смеят много и за глупости. Чудо!

5. Твоето четиво за уикенда:

Не е точно четиво, но казвам кое е първото нещо, което виждам на бюрото си (без да си намислям предварително кои автори искам хората да си мислят, че чета). ‘Prepare to Board!’ се казва - практическа литература от библиотеката за анимационен сториборд, защото… нали, това е на дневен ред. Това работя. Следя няколко блога, измежду които на Антония Антонова от Бинар, която смятам за един от най-добре пишещите и мислещи журналисти.

Много лесно си представям как прочитам на един дъх новата книга на Радослав Парушев - „Отвътре”, която несъмнено ще придобия още първия уикенд, щом се прибера вкъщи.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР