Голата Майли

Как миловидната принцеса на Дисни, която в момента шокира Европа със световното си турне, се превърна в скандалната поп звезда

Деяна Ангелова 12 May 2014

Майли Сайръс не е открила топлата вода. Всички знаем, че сексът продава. И тя е поредната звезда, която се възползва от тази безотказна формула за успех. Но защо всички се възмущават от това? Няма друго име от световния шоубизнес, което да предизвика такава медийна и обществена реакция. И защо? Защото доскорошната миловидна девойка от шоуто „Хана Монтана“ на Дисни подстрига и обръсна дългата си коса, съблече се гола, започна да танцува неприлично и да конкурира Джийн Симънс от „Кис“ с размера на изплезения си език.

Осъзнах, че не искам животът ми да е един огромен медиен гуляй. Не трябва и не искам да се усмихвам непрекъснато, да давам винаги перфектните отговори.
„Може да ме мразите, но не може да отречете факта, че сега всички говорят за мен, нали“, риторично попита Сайръс. И няма как да отговорим с не на този въпрос. Дори списание Time я включи сред десетте претенденти за титлата Човек на годината. Вярно, че накрая се спряха на папа Франциск, но е факт, че 20-годишната Сайръс бе единствената от шоубизнеса в престижния списък от световни политици и бизнесмени. И дълго време водеше в онлайн гласуването, изпреварвайки дори Барак Обама. Именно тя бе избрана и от организаторите на традиционното и грандиозно новогодишното шоу на Таймс Скуеър за хедлайнер на купона. А настоящото й турне Bangerz събира хиляди в зали и стадиони. Определено не страда от липса на публика, въпреки че заклеймиха концертите й като „софт порно“.

Какво се случи?

Още от 13-годишна Майли е част от шоубизнеса. През 2005 е избрана за главната роля в детския тв сериал на Дисни „Хана Монтана“. Последният му сезон се излъчи през 2011. И тогава захаросаната тийнзвезда от симпатичния тийнсериал реши, че е време да порасне. Скри се от медийното внимание, влезе в студио и записа първия си албум, който не е предназначен само за деца. „Реших да убия Хана Монтана“, сподели тя на кръстницата си Доли Партън. За да спечели и възрастната аудитория обаче, трябваше да покаже колко е пораснала.

Софт порно ли? Аз съм артист, който образова децата ви!
Първо шокира с новата си прическа. После с онова скандално изпълнение по време на видео наградите на MTV. В него пя по бельо, отърка се в интимните части на дуетния си партньор (името на танца с еротичното въртене на дупето е туъркинг и след популяризирането му от Сайръс влезе в речниците), не спря да се плези и изобщо – заложи на секс, на много секс. Еротичната лавина бе продължена и с видеоклипа към Wrecking Ball, където чисто гола е възседнала огромна топка за разрушаване на сгради. Вярно, от любимка на родителите се превърна в техен кошмар. Но само за първите 24 часа от пускането му в мрежата клипът бе гледан близо 20 милиона пъти. Абсолютен рекорд. А албумът й, който излезе през октомври, е сред най-продаваните.

Пуританското лицемерие

Почти всички звезди от шоубизнеса започнаха да критикуват Майли Сайръс за новото й неприлично амплоа. Но колкото и да я хулеха или мразеха, тя бе най-продаваната, най-известната, най-търсената в мрежата. Заклеймиха я, понеже заложи на секса, но сигурно нямаше да й обърнат внимание, ако разчиташе само на таланта си. А тя може да пее.

„В момента е пънк рок да ме харесваш, защото не е редно. Но Америка е много странна по отношение на правилното и грешното. Вчера гледах епизод от сериала „В обувките на Сатаната“, където героите забъркваха метамфетамини. След това и аз вече знаех как мога да си направя в домашни условия. Позволяват да се излъчва това, а цензурират думата fuck в ефир?! За мен разсъбличането е просто начин да изразя емоциите си. Обвиняват ме, че съм лош пример за младите. Но пример за подражание може да бъде единствено добрият човек и това няма нищо общо с голотата. Защото да си добър човек не означава непременно да седиш с кръстосани крака“, контрира певицата.

Така че независимо дали ви харесва голата Майли или сте до болка възмутени от поведението й, сексът продава, защото ние го купуваме. А касичката на Сайръс е пълна със 150 милиона долара.


ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Майли Сайръс имаше четиригодишна връзка с един от секссимволите на Холивуд, Лиам Хемсуърт. Двамата бяха дори сгодени, но се разделиха през септември миналата година.

- Мъжкото списание Maxim я сложи на първо място в класацията на 100-те най-секси жени на планетата за изминалата 2013 г.

- Режисьор на скандалния й клип Wrecking Ball е топфотографът Тери Ричардсън.

- Преди да преобърне на 180 градуса имиджа си, Майли уволнява целия си екип и наема бившия мениджър на Бритни Спиърс.




 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР