Блажени са закусилите в „Ананда“

Препоръчваме ядкови ръженки, хумус, сурова портокалова торта и зеленчуков киш за обяд

Адриана Попова 13 March 2014

Сутрин там е вървежно отрано. Уханието на прясно изпечен хляб и курабийки зарежда още сънените хора с оптимизъм и енергия. Освен вкусно, собственото производство в сладкарница „Ананда“ (от санскрит – блаженство) е безвредно – работи се с чисти брашна, типови и пълнозърнести от мелници, които не използват избелители и подобрители, подслаждането е с кафява захар, меласа и фурми, никакви яйца (кокошките, сори!), млякото е био. Половината от ужасно вкусните пасти са веган. Плодовете, които се влагат в тях, са сезонни – през студения сезон се работи с банани, круши, портокали, ананас, ябълки. Напитките се правят на място – лимонада, джинджинада, малинов сок, чайове разни.

Препоръчваме: ядкови ръженки – курабийки от смлени ядки, ръжено брашно и парчета белгийски шоколад (в „Ананда“ не признават друг); хумус – най-вкусния, който сме опитвали, и таханова апетитка; сурова портокалова торта на основата на смлени ядки с фурми и какао; зеленчуков киш за обяд.

Мнозина идват в „Ананда“ специално за ръчно направените хлябове, сред тях общ любимец е този с мед и розмарин, и за да си поръчат бутикова торта за рожден ден или сватба – декорирането им е истинска магия за добро настроение.

София, ул. Феликс Каниц 14, тел. 0878 95 09 22.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР