10 любопитни факта за Колин Фарел

По повод особено актуалния в момента филм „Баншите от Инишерин“ на режисьора Мартин Макдона ви припомняме 10 любопитни факта за Колин Фарел, който е в една от главните роли.

Ирина Иванова 10 January 2023

Снимка: getty images/guiliver

По повод особено актуалния в момента филм „Баншите от Инишерин“ на режисьора Мартин Макдона ви припомняме 10 любопитни факта за Колин Фарел, който е в една от главните роли.

1. Инсомния

През пубертета Колин развива тежка форма на инсомния и от 12-годишна възраст не може да спи през нощта или спи само 2-3 часа. Приел е безсъниците като част от живота си и просто се опитва да спи през останалата част от денонощието – когато и както може. Единственият човек, с който можел да споделя нощните си „бдения“, е Елизабет Тейлър, неговата последна романтична любов, обречена да остане платонична. „Лиз беше дете на луната също като мен“ - казва Колин.

2. Елизабет Тейлър

Колин разказа за странната си връзка с холивудската легенда за първи път през декември 2013 г.  Двамата се запознават, когато Колин е на 27, а тя – 75. Оказва се, че са отседнали в един и същи хотел. Той й изпраща своите почитания, а после решава да й изпрати и букет цветя. Когато се обажда на асистентката на Лиз, за да попита кои са любимите цветя на актрисата, тя отговаря: „Рози. Но току-що мисис Тейлър ви изпрати букет орхидеи“. Двамата стават много близки и си говорят по цяла нощ по телефона. „Тя ме свали и тя ме заряза“ - казва Колин като признава, че Тейлър е „изключителна, изключителна жена“ и че за съжаление не са могли да консумират любовта си. Приживе самата Елизабет Тейлър говори за Колин само като за „прекрасен актьор, с който тя е много близка“. На погребението на легендарната актриса Фарел чете публично една поема, в която се казва, че в този ден хората връщат красотата обратно на Господ.

3. Бонбонки за Мерилин

Когато е едва петгодишен, Колин е влюбен по свой начин в друга холивудска легенда – Мерилин Монро и тъй като чул, че влюбените подаряват на любимата жена бонбони, решил и той да направи същото. Оставял под възглавницата си пакетче разноцветни бонбонки с бележка: „Знам, че си мъртва, но тези бонбони са толкова вкусни, че трябва непременно да ги опиташ. Ела и си вземи, няма да кажа на никого“. Лудостта му минала чак след няколко месеца.

4. 12-годишните ботуши

Колин си купува чифт мъжки боти за 20 паунда от един секънд хенд в Нотинг Хил и ги носи 12 години. „Тези ботуши бяха станали част от личността ми, буквално се идентифицирах с тях и когато се наложи да ги изхвърля, изпитвах непреодолим ужас. Все едно се разделях с човек“.

5. Неговият малък ангел

През септември 2003 г. моделът Ким Бордънейв ражда на Колин Фарел син Джеймс. Детето е диагностицирано с изключително редкия „синдром на Ангелман“ - генетично увреждане, при което детето се смее почти непрекъснато и пляска с ръце. Заради щастливия си вид тези деца се наричат „ангели“. Първата си думичка детето изрича, когато е на 4 години и това дори е огромен успех. За първи път Колин решава да говори публично за проблемите на детето си и иска разрешение от майка му (с която са разделени), след като гледа Параолимпийските игри в Шанхай. Оттогава за него това не е тема табу. Джеймс прави първите си стъпки на 9-годишна възраст и Колин споделя, че когато видял сина си да пристъпва, щял да припадне от вълнение. „Той е моето щастие и обогати живота ми по неописуем начин“ - казва актьорът.

6. Формулата на бащинството

„Да бъдеш при децата си. Когато си с тях и до тях, можеш да направиш куп грешки, но най-страшната грешка е да не си там“.

7. Пороците

Колин Фарел е един от малцината холивудски герои, които не се безпокоят за имиджа си и разказват свободно за всичките перипетии с алкохол, цигари и дрога, през които е минал. Отказва цигарите на 34-ия си рожден ден като им пише прощално писмо. По-трудно му е да откаже алкохола, тъй като пие здраво от 14-годишен и е убеден, че „мъжете пият и точка“. В един момент организмът му не издържа и Колин успява да преодолее и този порок. Помага му мисълта за сина му Джеймс. Най-трудно за него е да продължи да играе така както и по време на алкохолния си период. Не че е пълен въздържател, но се старае.

8. Йога

След пороците съвсем естествено идва ред на йогата. Колин се отдава на йогата след като спира алкохола и дълго време не признава пред никого, защото е убеден, че ще го скъсат от подигравки. Първоначално е шокиран. „Най-напред трябваше да се науча да не правя нищо. Да си седя в градината, да пия чай и да не правя абсолютно нищо. Това беше най-тежкото.“ После се налага все пак да влезе и в йога студиото. Първоначално за него йога е равно на смърт. Година по-късно вече не може без медитацията и дихателните практики. Сега смята, че да практикуваш йога е велико.

9. Футболист или балетист

Това са двата избора пред които Колин е изправен като дете. Баща му е известен ирландски футболист и иска и двамата му сина да станат футболисти. Майка му пък държи всичките им деца (Колин има брат и две сестри) да станат танцьори и балерини. Затова известно време Фарел посещава едновременно тренировки по футбол и уроци по танци.

10. Дъблин

„Нали знаете, че най-бесните партита дори в Кан, са ирландските?“ - пита Колин. Той е ирландец и по-точно дъблинчанин до мозъка на костите си. Обича размазващите дълги партита, на които има по много от всичко. И най-добре е да се случват в Дъблин. Защото само там знае къде може да получи своята противоотрова срещу тежък махмурлук – яйца по бенедиктински и пържени пилешки крилца. Ако му се случи махмурлук на друго място, единственият му вариант е йогата. В Дъблин обаче все пак е по-весело.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР