Савойските Алпи- парле ву франсе?

Алпийските върхове в слънчев ден... гледката има почти мистично въздействие

Елка Влаховска 31 January 2014

Снимка: Туристически пресофиси на Морзин и Лез Арк

Сякаш душата се откъсва от материалния свят и се разтваря в необятната светлина. Ярко и светло е горе, а отдолу искрящите снежни зъбери се устремяват в небето. В гънките между тях се гушат малки алпийски селища, любимо място на французите за зимна ваканция.

Вратите на слънцето

Порт дю Солей (Portes du Soleil), в превод Вратите на слънцето, е обширна ски зона, в която се намира един от най-хубавите семейни френски ски курорти – Авориаз. Отсядайки в него или в съседния Морзин, може да карате ски и сноуборд по трасета над 600 км с един ски пас. Никога не рискувате липса на сняг – от декември до края на април снежната покривка със сезонно натрупване е над 8 метра. Трасета за начинаещи, за средно напреднали или за опитни скиори предлагат истинска спортна наслада. А най-хубавото е, че от пистите се прибирате направо в хотела. В Авориаз няма автомобили, по улиците се движат файтони или хора, които не бързат да оставят ските си в гардероба.

Как да стигнем

Савойските Алпи се намират между Женевското езеро и връх Монблан. Най-близкото международно летище е Женева, трансферът от там до курорта е около час и половина.

Къде да отседнем

Хотел Amara е част от веригата Pierre&Vacances с удобни апартаменти, които посрещат до 4 души. Усещане за алпийски уют създава съчетанието от дърво и камък и топли естествени меки материи. В хотела има и спацентър на 300 кв.м със сауна, хамам, фитнес и зали за терапии с козметиката на Algotherm.

Къде да хапнем

В ресторант Table du Marche салатата Цезар е за 5,50 евро, както и тирамисуто, а телешкото задушено е 21 евро за порция. Нощният живот предлага музика на живо в клуб Midnight Express и бар Place.

Какво друго

Новата атракция аквапарк Аквариаз е на цели 2000 кв.м и с разнообразни тематични зони. Всички се забавляват на гейзерите и водните пързалки, в басейните, джакузито и масажиращите пейки. За децата има и чудесна ледена пързалка в центъра на курорта. А за родителите, изморени от ски спусканията през деня – открита тераса, на която могат да опитат чаша глинтвайн или най-вкусно приготвения горещ шоколад.
Повече информация – на www.avoriaz.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР